Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 58306

Određivanje optimalnog vremena fermentacije tijesta za kruh


Magdić, Damir; Brođanac, Marko; Miklaj, Mirjana; Ferić, Velimir
Određivanje optimalnog vremena fermentacije tijesta za kruh // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with international participation "Brašno-kruh ‘99." / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. str. 109-113 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 58306 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje optimalnog vremena fermentacije tijesta za kruh
(Determination Of Bread Dough Optimal Proof Time)

Autori
Magdić, Damir ; Brođanac, Marko ; Miklaj, Mirjana ; Ferić, Velimir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with international participation "Brašno-kruh ‘99." / Ugarčić-Hardi, Žaneta - Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000, 109-113

Skup
2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna "Brašno-kruh ‘99."

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 26.10.1999. - 29.10.1999

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
industrial bread production; optimal proof time

Sažetak
According to standard industrial procedure a bread dough was prepared. The additive was used in amount of 0.6%. A dough pieces were left for 35-60 minutes - for bread from T-500 flour type and 40-65 minutes - for T-850 flour type because of intermediate proof time. For every chosen time test baking in industrial bakery was done. Samples was sensory evaluated according to ponder number system. For bread based on flour type T-500 optimal proof time for production was 50 minutes, while it was 45 minutes for bread based on flour type T-850.

Izvorni jezik
Engleski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Damir Magdić (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Magdić, Damir; Brođanac, Marko; Miklaj, Mirjana; Ferić, Velimir
Određivanje optimalnog vremena fermentacije tijesta za kruh // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with international participation "Brašno-kruh ‘99." / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. str. 109-113 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Magdić, D., Brođanac, M., Miklaj, M. & Ferić, V. (2000) Određivanje optimalnog vremena fermentacije tijesta za kruh. U: Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.)Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with international participation "Brašno-kruh ‘99.".
@article{article, author = {Magdi\'{c}, Damir and Bro\djanac, Marko and Miklaj, Mirjana and Feri\'{c}, Velimir}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {2000}, pages = {109-113}, keywords = {industrial bread production, optimal proof time}, title = {Odre\djivanje optimalnog vremena fermentacije tijesta za kruh}, keyword = {industrial bread production, optimal proof time}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Magdi\'{c}, Damir and Bro\djanac, Marko and Miklaj, Mirjana and Feri\'{c}, Velimir}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {2000}, pages = {109-113}, keywords = {industrial bread production, optimal proof time}, title = {Determination Of Bread Dough Optimal Proof Time}, keyword = {industrial bread production, optimal proof time}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font