Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 577541

Kakvoća toplinski tretiranih plodova breskve i nektarine nakon čuvanja


Mihaljević, Ivan
Kakvoća toplinski tretiranih plodova breskve i nektarine nakon čuvanja, 2012., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 577541 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća toplinski tretiranih plodova breskve i nektarine nakon čuvanja
(Quality of heat treated fruit of peach and nectarine after storage)

Autori
Mihaljević, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
20.04

Godina
2012

Stranica
21

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
breskva; nektarina; toplinski tretman; kakvoća ploda
(peach; nectarine; heat treatment; fruit quality)

Sažetak
Istraživano je djelovanje tretmana potapanja u toplu vodu na temperaturi 48°C u trajanju od 6 minuta i 12 minuta na očuvanje kakvoće ploda breskve (Prunus persica cv. Roig) i nektarine (Prunus persica var. nectarina cv. Venus). Nakon 3 tjedna čuvanja na 0°C provedene su standardne analize kakvoće (tvrdoća, topljiva suha tvar i ukupne kiseline). Kod breskve cv. Roig nije bilo signifikantnih razlika između kontrole i tretiranih plodova. Promatrajući rezultate istraživanja plodova nektarine cv. Venus kod tretmana HWD 48°C 12' uočen je značajno niži udio ukupnih kiselina u odnosu na kontrolu. Također, značajno viši omjer topljive suhe tvari i ukupnih kiselina bio je kod tretmana HWD 48°C 12' u odnosu na kontrolu i HWD 48°C 6'.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
069-0692972-2203 - Primijenjena istraživanja rashladnih sustava s novim radnim tvarima (Pavković, Branimir, MZOS ) ( CroRIS)
178-0000000-3583 - Optimizacija čuvanja breskve i nektarine tretmanima poslije berbe (Jemrić, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Tehnički fakultet, Rijeka,
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mihaljević, Ivan
Kakvoća toplinski tretiranih plodova breskve i nektarine nakon čuvanja, 2012., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Mihaljević, I. (2012) 'Kakvoća toplinski tretiranih plodova breskve i nektarine nakon čuvanja', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mihaljevi\'{c}, Ivan}, year = {2012}, pages = {21}, keywords = {breskva, nektarina, toplinski tretman, kakvo\'{c}a ploda}, title = {Kakvo\'{c}a toplinski tretiranih plodova breskve i nektarine nakon \v{c}uvanja}, keyword = {breskva, nektarina, toplinski tretman, kakvo\'{c}a ploda}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mihaljevi\'{c}, Ivan}, year = {2012}, pages = {21}, keywords = {peach, nectarine, heat treatment, fruit quality}, title = {Quality of heat treated fruit of peach and nectarine after storage}, keyword = {peach, nectarine, heat treatment, fruit quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font