Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 576672

Promjene parametara kvalitete fileta slanih inćuna Engraulis enhrasicolus, (Linnaeus, 1758) u maslinovom ulju tijekom skladištenja


Vidić, Romana
Promjene parametara kvalitete fileta slanih inćuna Engraulis enhrasicolus, (Linnaeus, 1758) u maslinovom ulju tijekom skladištenja, 2011., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 576672 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjene parametara kvalitete fileta slanih inćuna Engraulis enhrasicolus, (Linnaeus, 1758) u maslinovom ulju tijekom skladištenja
(Quality changes in salted anchovy Engraulis encrasicolus, (Linnaeus, 1758), filets in olive oil during storage period)

Autori
Vidić, Romana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.12

Godina
2011

Stranica
126

Mentor
Maršić-Lučić, Jasna ; Aničić, Ivica

Ključne riječi
Engraulis encrasicolus; soljenje; fileti slanih inćuna u maslinovom ulju; svojstva kvalitete
(Engraulis encrasicolus; salting; salted anchovy fillets in olive oil; quality parameters)

Sažetak
Cilj rada je bilo utvrditi kvalitativne promjene u filetu slanih inćuna u maslinovom ulju tijekom procesa proizvodnje i vremena skladištenja na temperaturi hladnjaka (4-6°C) i ambijentalnoj temperaturi (12-34°C). Dobiveni su podaci o o promjenama mikrobioloških svojstava (aerobne mezofilne bakterije (AMB), Staphylococcus aureus (SA), sulforeducirajuće klostridije (SRK), Enterococcus spp., Salmonella spp., Listeria monocytogenes), fizikalno kemijskih svojstava uključujući nutritivne vrijednosti (aktivitet vode, sadržaj NaCl-a, sadržaj histamina, sadržaj bjelančevina, sadržaj masti, sadržaj šećera, sadržaj vode, sadržaj pepela, energetska vrijednost), te su praćena vizualna svojstva gotovog proizvoda i ocjenjeno je njihovo djelovanje na filete slanih inćuna u maslinovom ulju. Istraživanje je obuhvatilo proces od prerade poluproizvoda usoljenih inćuna do 15. mjeseca skladištenja gotovog proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Institut za oceanografiju i ribarstvo, Split,
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasna Maršić-Lučić (mentor)

Avatar Url Ivica Aničić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vidić, Romana
Promjene parametara kvalitete fileta slanih inćuna Engraulis enhrasicolus, (Linnaeus, 1758) u maslinovom ulju tijekom skladištenja, 2011., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Vidić, R. (2011) 'Promjene parametara kvalitete fileta slanih inćuna Engraulis enhrasicolus, (Linnaeus, 1758) u maslinovom ulju tijekom skladištenja', magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vidi\'{c}, Romana}, year = {2011}, pages = {126}, keywords = {Engraulis encrasicolus, soljenje, fileti slanih in\'{c}una u maslinovom ulju, svojstva kvalitete}, title = {Promjene parametara kvalitete fileta slanih in\'{c}una Engraulis enhrasicolus, (Linnaeus, 1758) u maslinovom ulju tijekom skladi\v{s}tenja}, keyword = {Engraulis encrasicolus, soljenje, fileti slanih in\'{c}una u maslinovom ulju, svojstva kvalitete}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vidi\'{c}, Romana}, year = {2011}, pages = {126}, keywords = {Engraulis encrasicolus, salting, salted anchovy fillets in olive oil, quality parameters}, title = {Quality changes in salted anchovy Engraulis encrasicolus, (Linnaeus, 1758), filets in olive oil during storage period}, keyword = {Engraulis encrasicolus, salting, salted anchovy fillets in olive oil, quality parameters}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font