Pregled bibliografske jedinice broj: 575703
Antioksidativni kapacitet-novi parametar u procjeni kvalitete meda
Antioksidativni kapacitet-novi parametar u procjeni kvalitete meda // Prva nacionalna konferencija o strategiji vrednovanja kakvoće meda / Mićović, Vladimir ; Lušić, Dražen (ur.).
Rijeka: Medicinski fakultet Sveučilište u Rijeci, 2011. str. 25-26 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 575703 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Antioksidativni kapacitet-novi parametar u procjeni kvalitete meda
(Antioxidant capacity-new honey quality parameter)
Autori
Flanjak, Ivana ; Primorac, Ljiljana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Prva nacionalna konferencija o strategiji vrednovanja kakvoće meda
/ Mićović, Vladimir ; Lušić, Dražen - Rijeka : Medicinski fakultet Sveučilište u Rijeci, 2011, 25-26
ISBN
978-953-6364-74-7
Skup
Prva nacionalna konferencija o strategiji vrednovanja kakvoće meda
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 08.04.2011
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
med; antioksidativni kapacitet; kvaliteta
(honey; antioxidant capacity; quality)
Sažetak
U radu je dan pregled najnovijih spoznaja o pozitivnim učincima meda na zadravlje, s posebnim osvrtom na antioksidativni kapacitet meda. Dan je pregled komponenata koje doprinose ukupnom antioksidativnom kapacitetu, te usporedba antioksidativnog kapaciteta meda s drugim prehrambenim proizvodima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-0000000-0548 - Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja (Mandić, Milena, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek