Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 575326

Fizikalne i kemijske karakteristike i senzoričko ocjenjivanje plodova šipka (Punica granatum L.) sorte "Glavaš"


Gadže, Jelena; Prlić, Marija; Bulić, Milena; Leko, Marijo; Barbarić, Miro; Vego, Dijana;
Fizikalne i kemijske karakteristike i senzoričko ocjenjivanje plodova šipka (Punica granatum L.) sorte "Glavaš" // Pomologia Croatica : glasilo Hrvatskog agronomskog društva, 17 (2011), 3-4; 87-98 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 575326 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fizikalne i kemijske karakteristike i senzoričko ocjenjivanje plodova šipka (Punica granatum L.) sorte "Glavaš"
(Physical and chemical characteristics and sensory evaluation of pomegranate fruit of (Punica granatum L.) cv. Glavaš)

Autori
Gadže, Jelena ; Prlić, Marija ; Bulić, Milena ; Leko, Marijo ; Barbarić, Miro ; Vego, Dijana ;

Izvornik
Pomologia Croatica : glasilo Hrvatskog agronomskog društva (1330-6626) 17 (2011), 3-4; 87-98

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Punica granatum L.; senzoričko ocjenjivanje; unutarnja i vanjska kakvoća ploda
(Punica granatum L.; sensory evaluation; internal and external fruit quality)

Sažetak
Physical, chemical and sensory characteristics of pomegranate fruits of cultivar ‘Glavaš’ were investigated. External and internal fruit quality was assessed through standard parameters (fruit and aril weight and dimensions, soluble solids, total acid) and sensorial quality by panel tests (fruit size, shape and colour ; juiciness, sweet/acid taste). Among locations ‘Stolac3’ and ‘Buna 3’ have significantly distinct physical characteristics. The highest fruit weight was at ‘Buna 3’ location. Location ‘Stolac 1’had significantly higher values of total soluble solid content (17, 63 ºBrix) and acidity of fruit juice (3, 16 g/L). Large differences in sensory scores for fruit taste were found between locations.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0910468-2710 - Evaluacija uzgajanih trešanja i višnje Maraske u mediteranskom dijelu Hrvatske (Čmelik, Zlatko, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jelena Gadže (autor)

Avatar Url Dijana Vego (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Gadže, Jelena; Prlić, Marija; Bulić, Milena; Leko, Marijo; Barbarić, Miro; Vego, Dijana;
Fizikalne i kemijske karakteristike i senzoričko ocjenjivanje plodova šipka (Punica granatum L.) sorte "Glavaš" // Pomologia Croatica : glasilo Hrvatskog agronomskog društva, 17 (2011), 3-4; 87-98 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Gadže, J., Prlić, M., Bulić, M., Leko, M., Barbarić, M., Vego, D. & (2011) Fizikalne i kemijske karakteristike i senzoričko ocjenjivanje plodova šipka (Punica granatum L.) sorte "Glavaš". Pomologia Croatica : glasilo Hrvatskog agronomskog društva, 17 (3-4), 87-98.
@article{article, author = {Gad\v{z}e, Jelena and Prli\'{c}, Marija and Buli\'{c}, Milena and Leko, Marijo and Barbari\'{c}, Miro and Vego, Dijana}, year = {2011}, pages = {87-98}, keywords = {Punica granatum L., senzori\v{c}ko ocjenjivanje, unutarnja i vanjska kakvo\'{c}a ploda}, journal = {Pomologia Croatica : glasilo Hrvatskog agronomskog dru\v{s}tva}, volume = {17}, number = {3-4}, issn = {1330-6626}, title = {Fizikalne i kemijske karakteristike i senzori\v{c}ko ocjenjivanje plodova \v{s}ipka (Punica granatum L.) sorte "Glava\v{s}"}, keyword = {Punica granatum L., senzori\v{c}ko ocjenjivanje, unutarnja i vanjska kakvo\'{c}a ploda} }
@article{article, author = {Gad\v{z}e, Jelena and Prli\'{c}, Marija and Buli\'{c}, Milena and Leko, Marijo and Barbari\'{c}, Miro and Vego, Dijana}, year = {2011}, pages = {87-98}, keywords = {Punica granatum L., sensory evaluation, internal and external fruit quality}, journal = {Pomologia Croatica : glasilo Hrvatskog agronomskog dru\v{s}tva}, volume = {17}, number = {3-4}, issn = {1330-6626}, title = {Physical and chemical characteristics and sensory evaluation of pomegranate fruit of (Punica granatum L.) cv. Glava\v{s}}, keyword = {Punica granatum L., sensory evaluation, internal and external fruit quality} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • AGRICOLA
  • AGRIS International
  • BIOSIS Previews (Biological Abstracts)
  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font