Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 575183

Upravljanje rizikom u Zdenka-mliječni proizvodi d.o.o.


Tomić Marina
Upravljanje rizikom u Zdenka-mliječni proizvodi d.o.o., 2010., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 575183 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Upravljanje rizikom u Zdenka-mliječni proizvodi d.o.o.
(Risk Management in the company Zdenka- dairy products)

Autori
Tomić Marina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
07.10

Godina
2010

Stranica
38

Mentor
Njavro Mario

Ključne riječi
rizik; mlijeko; Zdenka-mliječni proizvodi d.o.o.; upravljanje rizikom
(risk; milk; Zdenka-dairy products; Risk Management)

Sažetak
Poslovanje u suvremenom okruženju svako poduzeće i gospodarsku aktivnost izlaže rizicima. Rizik predstavlja stanje u kojemu postoji mogućnost negativnog odstupanja od poželjnog ishoda koji očekujemo ili kojemu se nadamo.Kako bi opstali na ovom izuzetno turbulentnom tržištu nužno je poznavati i koristiti mehanizme upravljanja rizikom. Svrha upravljanja rizicima je identifikacija prilika i mogućnosti poduzeća, izbjegavanje prijetnji koje dolaze iz okoline poduzeća i mogu se negativno odraziti na poslovanje poduzeća ili gospodarstva. Kako se Hrvatska nalazi u pretpristupnom razdoblju, za pristup u EU nužno je uskladiti zakonsku regulativu. Poljoprivrednici moraju povećati kvalitetu i kvantitetu proizvoda. Na takvom tržištu opstaju samo najjači.Kako je mlijeko osnovna sirovina za proizvodnju sira gotovom proizvodu prethodi niz koraka kako bi do potrošača stigao vrhunski proizvod. Svaki korak u proizvodnji treba se kontrolirati i zabilježiti. Zdenka-mliječni proizvodi d.o.o. jedna je od najpoznatijih domaćih kompanija za preradu mlijeka i proizvodnju sira. Nestalnost cijena sirovina, kamatnih stopa, promjene agrarne politike kao i rizik plasmana i naplate prodanih proizvoda utječu na poslovanje poduzeća, a konačno i na opstanak poduzeća u globalnom okruženju. Praksa upravljanja rizicima nije još ustaljena među hrvatskim poduzećima, pa tako ni u ovoj kompaniji. Prvi korak u aktivnom upravljanju rizicima jest identifikacija izvora rizika te formiranje strategije za svaki identificirani rizik.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marina Tomić Maksan (autor)

Avatar Url Mario Njavro (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tomić Marina
Upravljanje rizikom u Zdenka-mliječni proizvodi d.o.o., 2010., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Tomić Marina (2010) 'Upravljanje rizikom u Zdenka-mliječni proizvodi d.o.o.', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, year = {2010}, pages = {38}, keywords = {rizik, mlijeko, Zdenka-mlije\v{c}ni proizvodi d.o.o., upravljanje rizikom}, title = {Upravljanje rizikom u Zdenka-mlije\v{c}ni proizvodi d.o.o.}, keyword = {rizik, mlijeko, Zdenka-mlije\v{c}ni proizvodi d.o.o., upravljanje rizikom}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2010}, pages = {38}, keywords = {risk, milk, Zdenka-dairy products, Risk Management}, title = {Risk Management in the company Zdenka- dairy products}, keyword = {risk, milk, Zdenka-dairy products, Risk Management}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font