Pregled bibliografske jedinice broj: 57425
Nutritivna vrijednost integralnog kruha
Nutritivna vrijednost integralnog kruha // Novi pekar, 1 (2000), 1. (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 57425 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Nutritivna vrijednost integralnog kruha
(Nutritional value of integral bread)
Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta
Izvornik
Novi pekar (1330-1977) 1
(2000), 1;
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
nutritivna vrijednost; integralni kruh; prehrambena vlakna
(Nutritional value; integral bread; dietary fibers)
Sažetak
Nove spoznaje o nutricionističkoj i biološkoj vrijednosti pšeničnog zrna dovode do sve veće proizvodnje tamnih vrsta kruha, kao i kruha od cijelog zrna u kojem su sadržani svi sastojci koji pozitivno utječu na normalno funkcioniranje ljudskog organizma. Mnoga istraživanja ukazala su na važnu ulogu prehrambenih vlakana u ljudskoj prehrani, a znatan dio ovih vlakana može se unjeti i konzumiranjem pekarskih proizvoda proizvedenih od brašna dobivenog iz punog zrna. Edukacijom proizvođača i potrošača trebalo bi se ukazati na sve vrijednosti sekundarnih tvari koje su sadržane u integralnom kruhu, kao i na prednosti konzumiranja takvog kruha.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
113002
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Žaneta Ugarčić-Hardi
(autor)