Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 57425

Nutritivna vrijednost integralnog kruha


Ugarčić-Hardi, Žaneta
Nutritivna vrijednost integralnog kruha // Novi pekar, 1 (2000), 1. (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 57425 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Nutritivna vrijednost integralnog kruha
(Nutritional value of integral bread)

Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Izvornik
Novi pekar (1330-1977) 1 (2000), 1;

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
nutritivna vrijednost; integralni kruh; prehrambena vlakna
(Nutritional value; integral bread; dietary fibers)

Sažetak
Nove spoznaje o nutricionističkoj i biološkoj vrijednosti pšeničnog zrna dovode do sve veće proizvodnje tamnih vrsta kruha, kao i kruha od cijelog zrna u kojem su sadržani svi sastojci koji pozitivno utječu na normalno funkcioniranje ljudskog organizma. Mnoga istraživanja ukazala su na važnu ulogu prehrambenih vlakana u ljudskoj prehrani, a znatan dio ovih vlakana može se unjeti i konzumiranjem pekarskih proizvoda proizvedenih od brašna dobivenog iz punog zrna. Edukacijom proizvođača i potrošača trebalo bi se ukazati na sve vrijednosti sekundarnih tvari koje su sadržane u integralnom kruhu, kao i na prednosti konzumiranja takvog kruha.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ugarčić-Hardi, Žaneta
Nutritivna vrijednost integralnog kruha // Novi pekar, 1 (2000), 1. (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Ugarčić-Hardi, Ž. (2000) Nutritivna vrijednost integralnog kruha. Novi pekar, 1 (1).
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta}, year = {2000}, pages = {28}, keywords = {nutritivna vrijednost, integralni kruh, prehrambena vlakna}, journal = {Novi pekar}, volume = {1}, number = {1}, issn = {1330-1977}, title = {Nutritivna vrijednost integralnog kruha}, keyword = {nutritivna vrijednost, integralni kruh, prehrambena vlakna} }
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta}, year = {2000}, pages = {28}, keywords = {Nutritional value, integral bread, dietary fibers}, journal = {Novi pekar}, volume = {1}, number = {1}, issn = {1330-1977}, title = {Nutritional value of integral bread}, keyword = {Nutritional value, integral bread, dietary fibers} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font