Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 57372

Kakvoća specijalnih vrsta kruhova i peciva


Ugarčić-Hardi, Žaneta
Kakvoća specijalnih vrsta kruhova i peciva // Hrvatski pekar, 39 (1999), 39; 38-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 57372 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća specijalnih vrsta kruhova i peciva
(Quality of special varieties of bread and cake bread)

Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Izvornik
Hrvatski pekar (1330-1977) 39 (1999), 39; 38-39

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
pekarski proizvodi; specijalne vrste kruhova
(bakery products; special varieties of bread)

Sažetak
Specijalne vrste kruha i peciva posebna su i najveća grupa pekarskih proizvoda, koja se od ostalih vrsta razlikuje po načinu proizvodnje primjena posebnog tehnološkog postupka, ili po dodatku različitih sirovina koje gotovom proizvodu daju odgoovarajuća organoleptička, kemijska ili prehrambeno-fiziološka svojstva. U okviru ove grupe pekarskih proizvoda u svijetu se prooizvodi velik broj različitih vrsta, od kojih su najznačajnije slijedeće: s poebnim vrstama žitarica, od posebno obrađenih proizvooda mljevenja, s posebnim vođenjeem tijesta, s posebnim postupkom pečenja, s posebnim dodacima biljnog porijekla, s posebnim dodacima animalnog porijekla, s promjenjenom prehrambenom vrijednosti, s dodatkom vitamina, dijetalne vrste.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ugarčić-Hardi, Žaneta
Kakvoća specijalnih vrsta kruhova i peciva // Hrvatski pekar, 39 (1999), 39; 38-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Ugarčić-Hardi, Ž. (1999) Kakvoća specijalnih vrsta kruhova i peciva. Hrvatski pekar, 39 (39), 38-39.
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta}, year = {1999}, pages = {38-39}, keywords = {pekarski proizvodi, specijalne vrste kruhova}, journal = {Hrvatski pekar}, volume = {39}, number = {39}, issn = {1330-1977}, title = {Kakvo\'{c}a specijalnih vrsta kruhova i peciva}, keyword = {pekarski proizvodi, specijalne vrste kruhova} }
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta}, year = {1999}, pages = {38-39}, keywords = {bakery products, special varieties of bread}, journal = {Hrvatski pekar}, volume = {39}, number = {39}, issn = {1330-1977}, title = {Quality of special varieties of bread and cake bread}, keyword = {bakery products, special varieties of bread} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font