Pregled bibliografske jedinice broj: 57372
Kakvoća specijalnih vrsta kruhova i peciva
Kakvoća specijalnih vrsta kruhova i peciva // Hrvatski pekar, 39 (1999), 39; 38-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 57372 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća specijalnih vrsta kruhova i peciva
(Quality of special varieties of bread and cake bread)
Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta
Izvornik
Hrvatski pekar (1330-1977) 39
(1999), 39;
38-39
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
pekarski proizvodi; specijalne vrste kruhova
(bakery products; special varieties of bread)
Sažetak
Specijalne vrste kruha i peciva posebna su i najveća grupa pekarskih proizvoda, koja se od ostalih vrsta razlikuje po načinu proizvodnje primjena posebnog tehnološkog postupka, ili po dodatku različitih sirovina koje gotovom proizvodu daju odgoovarajuća organoleptička, kemijska ili prehrambeno-fiziološka svojstva. U okviru ove grupe pekarskih proizvoda u svijetu se prooizvodi velik broj različitih vrsta, od kojih su najznačajnije slijedeće: s poebnim vrstama žitarica, od posebno obrađenih proizvooda mljevenja, s posebnim vođenjeem tijesta, s posebnim postupkom pečenja, s posebnim dodacima biljnog porijekla, s posebnim dodacima animalnog porijekla, s promjenjenom prehrambenom vrijednosti, s dodatkom vitamina, dijetalne vrste.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
113002
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Žaneta Ugarčić-Hardi
(autor)