Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 57025

PRIMJENA PŠENIČNE KLICE U PROIZVODNJI FLIPSA I RAVNOG KRUHA


Ugarčić-Hardi, Žaneta
PRIMJENA PŠENIČNE KLICE U PROIZVODNJI FLIPSA I RAVNOG KRUHA // Sažeci radova, 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prarade brašna "Brašno-Kruh '99" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 57025 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PRIMJENA PŠENIČNE KLICE U PROIZVODNJI FLIPSA I RAVNOG KRUHA
(APPLICATION OF WHEAT GERM IN FLIPS AND FLAT BREAD)

Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Sažeci radova, 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prarade brašna "Brašno-Kruh '99" / Ugarčić-Hardi, Žaneta - Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999

Skup
2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prarade brašna "Brašno-Kruh '99"

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 26.10.1999. - 29.10.1999

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
pšenična klica; filps; ravni kruh
(wheat germ; flips; flat bread)

Sažetak
Pšenične klice su radi svoje visoke nutritivne vrijednosti našle primjenu u mnogim proizvodima, pa tako i u pekarskim. Dodatak pšenične klice povećava udio proteina, mineralnih tvari i masti, a smanjuje udio škroba. Uz to dolazi i do poboljšanja okusa. U radu su ispitane mogućnosti primjene sirove pšenične klice u izradi flipsa na bazi kukuruznog griza i ravnog kruha proizvedenog od pšeničnog brašna, procesom ekstrudiranja. Rezultati ispitivanja su pokazali, da je moguće dobiti tehnološki dobar flips primjenom 12,5 % pšeničnih klica u smjesi s kukuruznim grizom. Za izradu ravnog kruha dobrih senzorskih svojstava može se dodati i do 30 % pšenične klice.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ugarčić-Hardi, Žaneta
PRIMJENA PŠENIČNE KLICE U PROIZVODNJI FLIPSA I RAVNOG KRUHA // Sažeci radova, 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prarade brašna "Brašno-Kruh '99" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Ugarčić-Hardi, Ž. (1999) PRIMJENA PŠENIČNE KLICE U PROIZVODNJI FLIPSA I RAVNOG KRUHA. U: Sažeci radova, 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prarade brašna "Brašno-Kruh '99".
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {1999}, pages = {29}, keywords = {p\v{s}eni\v{c}na klica, filps, ravni kruh}, title = {PRIMJENA P\v{S}ENI\v{C}NE KLICE U PROIZVODNJI FLIPSA I RAVNOG KRUHA}, keyword = {p\v{s}eni\v{c}na klica, filps, ravni kruh}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}aneta}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {1999}, pages = {29}, keywords = {wheat germ, flips, flat bread}, title = {APPLICATION OF WHEAT GERM IN FLIPS AND FLAT BREAD}, keyword = {wheat germ, flips, flat bread}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font