Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 56758

Alkoholna fermentacija sirutke s kvascem Saccharomyces cerevisiae dodatkom b-D-galaktozidaze u podlogu


Coce, Iva
Alkoholna fermentacija sirutke s kvascem Saccharomyces cerevisiae dodatkom b-D-galaktozidaze u podlogu, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 56758 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Alkoholna fermentacija sirutke s kvascem Saccharomyces cerevisiae dodatkom b-D-galaktozidaze u podlogu
(Alcoholic Fermentation of Whey by Yeast Saccharomyces cerevisiae when added Enzyme b-D-Galactosidase)

Autori
Coce, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
03.10

Godina
2000

Stranica
47

Mentor
Stehlik-Tomas, Vesna

Ključne riječi
Saccharomyces cerevisiae; sirutka; laktoza; b-D-galaktozidaza; etanol
(Saccharomyces cerevisiae; whey; lactose; b-D-galactosidase; ethanol)

Sažetak
Ovaj rad se temelji na ispitivanju utjecaja koncentracije laktoze u podlozi pri različitim temperaturama na proces biosinteze etanola s kvascem Saccharomyces cerevisiae TVG4, dodatkom enzima b-D-galaktozidaze u podlogu. Fermentacije su vođene u statičkim i semiaerobnim uvjetima pri temperaturi od 30°C i 37°C. Najbolji prinos alkohola u statičkim uvjetima dobiven je u podlozi sa 5% laktoze (0,9%(vol/vol)) kod 37°C, dok je u semiaerobnim uvjetima dobiveno najviše 5,4% (vol/vol) etanola u podlozi sa 10% laktoze kod 37°C. Prirast biomase bio je bolji u semiaerobnim uvjetima nego u statičkim i iznosio je 7,4 g/L s.tv. kvasca, u podlozi s 10% laktoze.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058502

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Stehlik-Tomas (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Coce, Iva
Alkoholna fermentacija sirutke s kvascem Saccharomyces cerevisiae dodatkom b-D-galaktozidaze u podlogu, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Coce, I. (2000) 'Alkoholna fermentacija sirutke s kvascem Saccharomyces cerevisiae dodatkom b-D-galaktozidaze u podlogu', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Coce, Iva}, year = {2000}, pages = {47}, keywords = {Saccharomyces cerevisiae, sirutka, laktoza, b-D-galaktozidaza, etanol}, title = {Alkoholna fermentacija sirutke s kvascem Saccharomyces cerevisiae dodatkom b-D-galaktozidaze u podlogu}, keyword = {Saccharomyces cerevisiae, sirutka, laktoza, b-D-galaktozidaza, etanol}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Coce, Iva}, year = {2000}, pages = {47}, keywords = {Saccharomyces cerevisiae, whey, lactose, b-D-galactosidase, ethanol}, title = {Alcoholic Fermentation of Whey by Yeast Saccharomyces cerevisiae when added Enzyme b-D-Galactosidase}, keyword = {Saccharomyces cerevisiae, whey, lactose, b-D-galactosidase, ethanol}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font