Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 567225

ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE


Vrančić, Ivana
ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 567225 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
(QUALITY PARAMETERS DETERMINATION OF ACACIA HONEY FROM KRAPINSKO-ZAGORSKA COUNTY)

Autori
Vrančić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
20.12

Godina
2011

Stranica
40

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
Med bagrema; Fizikalno kemijski parametri
(acacia honey; physicochemical parametres)

Sažetak
Med se koristi od davnina uglavnom kao sladilo ali i u raznolike terapeutske svrhe. Istraživanje je provedeno na uzorcima meda bagrema (Robinia pseudoacacia). Cilj rada bio je odrediti fiziklano kemijske parametre (maseni udjel vode, električna provodnost, kiselost, maseni udjel reducirajućih šećera, maseni udjel saharoze te kut rotacije) kako bi se utvrdili zahtjevi kakvoće kojima u proizvodnji i pri stavljanju na tržište mora udovoljavati uniflorni med bagrema. Dobiveni rezultati su uspoređeni s Pravilnikom o medu te istovjetnim istraživanjima drugih autora. Med bagrema Krapinsko-zagorske županije zadovoljava zahtjeve Pravilnika o medu Republike Hrvatske.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vrančić, Ivana
ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vrančić, I. (2011) 'ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vran\v{c}i\'{c}, Ivana}, year = {2011}, pages = {40}, keywords = {Med bagrema, Fizikalno kemijski parametri}, title = {ODRE\DJIVANJE PARAMETARA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA KRAPINSKO-ZAGORSKE \v{Z}UPANIJE}, keyword = {Med bagrema, Fizikalno kemijski parametri}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vran\v{c}i\'{c}, Ivana}, year = {2011}, pages = {40}, keywords = {acacia honey, physicochemical parametres}, title = {QUALITY PARAMETERS DETERMINATION OF ACACIA HONEY FROM KRAPINSKO-ZAGORSKA COUNTY}, keyword = {acacia honey, physicochemical parametres}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font