Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 567224

KVALITETA MEDA OD BAGREMA


Dimc, Kristina
KVALITETA MEDA OD BAGREMA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 567224 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
KVALITETA MEDA OD BAGREMA
(QUALITY OF ACACIA HONEY)

Autori
Dimc, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.12

Godina
2011

Stranica
54

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
Kvaliteta; Med od bagrema; Fizikalno-kemijski parametri
(acacia honey; quality; physico-chemical parameters)

Sažetak
Med kao cjelovita namirnica bitnih nutritivnih i ljekovitih svojstava za ĉovjeka mora zadovoljiti odreĊene kriterije kvalitete. Oni se odreĊuju analizama koje se sastoje od: senzorskih analiza, fizikalno-kemijskih analiza i mikrobioloških analiza. Svi uzorci meda od bagrema sakupljeni su s podruĉja Republike Hrvatske (Bjelovarsko-bilogorske županije i Istarske županije). U ovom radu su odreĊeni fizikalno-kemijski parametri: udjel vode, kiselost i elektriĉna provodnost. Fizikalno-kemijskim analizama je dobiveno da se udjel vode kretao u rasponu od 14, 5 do 18, 2 % , kiselost u rasponu od 8, 0 do 11, 9 mmol/kg i elektriĉna provodnost u rasponu od 0, 11 do 0, 20 mS/cm. Svi ispitivani uzorci su zadovoljili zahtjeve Pravilnika i IHC-a.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dimc, Kristina
KVALITETA MEDA OD BAGREMA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Dimc, K. (2011) 'KVALITETA MEDA OD BAGREMA', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Dimc, Kristina}, year = {2011}, pages = {54}, keywords = {Kvaliteta, Med od bagrema, Fizikalno-kemijski parametri}, title = {KVALITETA MEDA OD BAGREMA}, keyword = {Kvaliteta, Med od bagrema, Fizikalno-kemijski parametri}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Dimc, Kristina}, year = {2011}, pages = {54}, keywords = {acacia honey, quality, physico-chemical parameters}, title = {QUALITY OF ACACIA HONEY}, keyword = {acacia honey, quality, physico-chemical parameters}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font