Pregled bibliografske jedinice broj: 567224
KVALITETA MEDA OD BAGREMA
KVALITETA MEDA OD BAGREMA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 567224 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
KVALITETA MEDA OD BAGREMA
(QUALITY OF ACACIA HONEY)
Autori
Dimc, Kristina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
16.12
Godina
2011
Stranica
54
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
Kvaliteta; Med od bagrema; Fizikalno-kemijski parametri
(acacia honey; quality; physico-chemical parameters)
Sažetak
Med kao cjelovita namirnica bitnih nutritivnih i ljekovitih svojstava za ĉovjeka mora zadovoljiti odreĊene kriterije kvalitete. Oni se odreĊuju analizama koje se sastoje od: senzorskih analiza, fizikalno-kemijskih analiza i mikrobioloških analiza. Svi uzorci meda od bagrema sakupljeni su s podruĉja Republike Hrvatske (Bjelovarsko-bilogorske županije i Istarske županije). U ovom radu su odreĊeni fizikalno-kemijski parametri: udjel vode, kiselost i elektriĉna provodnost. Fizikalno-kemijskim analizama je dobiveno da se udjel vode kretao u rasponu od 14, 5 do 18, 2 % , kiselost u rasponu od 8, 0 do 11, 9 mmol/kg i elektriĉna provodnost u rasponu od 0, 11 do 0, 20 mS/cm. Svi ispitivani uzorci su zadovoljili zahtjeve Pravilnika i IHC-a.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)