Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 567223

UVOĐENJE HACCP SUSTAVA U PEKARSKU PROIZVODNJU


Knezić Novak, Tanja
UVOĐENJE HACCP SUSTAVA U PEKARSKU PROIZVODNJU, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 567223 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
UVOĐENJE HACCP SUSTAVA U PEKARSKU PROIZVODNJU
(IMPLEMENTATION OF HACCP SYSTEM INTO THE BAKERY MANUFACTURING BUSINESS)

Autori
Knezić Novak, Tanja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.12

Godina
2011

Stranica
95

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
HACCP; Plan; Opasnost; Pekarstvo; Dijagram; Granica; Sigurnost; Kontrola;
(HACCP; plan; hazard; bakery manufacturing; chart; limit; safety; control;)

Sažetak
HACCP sustav je od 01. sijecnja 2010. godine zakonska obaveza svih subjekata u poslovanju s hranom, ponajprije kako bi se osigurala higijenska i zdravstvena ispravnost hrane. Kako su kruh i pekarski proizvodi svakodnevna namirnica većine populacije, neminovno je da se poslovanje pekarskih pogona uskladi s HACCP sustavom. Ovdje je prikazan način implementacije sustava u pekarski pogon u kojem se proizvode dnevno svježi kruh i pecivo, te 2 vrste pekarskih proizvoda s produljenim rokom trajanja. Prikazana je analiza opasnosti kroz dijagram tijeka procesa, određivanje kritičnih kontrolnih tocaka te nadzor nad njima. Uspješnost provođenja implementiranog sustava vrednovana je prema nalazima mikrobiološke čistoće objekta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Knezić Novak, Tanja
UVOĐENJE HACCP SUSTAVA U PEKARSKU PROIZVODNJU, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Knezić Novak, T. (2011) 'UVOĐENJE HACCP SUSTAVA U PEKARSKU PROIZVODNJU', magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Knezi\'{c} Novak, Tanja}, year = {2011}, pages = {95}, keywords = {HACCP, Plan, Opasnost, Pekarstvo, Dijagram, Granica, Sigurnost, Kontrola, }, title = {UVO\DJENJE HACCP SUSTAVA U PEKARSKU PROIZVODNJU}, keyword = {HACCP, Plan, Opasnost, Pekarstvo, Dijagram, Granica, Sigurnost, Kontrola, }, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Knezi\'{c} Novak, Tanja}, year = {2011}, pages = {95}, keywords = {HACCP, plan, hazard, bakery manufacturing, chart, limit, safety, control, }, title = {IMPLEMENTATION OF HACCP SYSTEM INTO THE BAKERY MANUFACTURING BUSINESS}, keyword = {HACCP, plan, hazard, bakery manufacturing, chart, limit, safety, control, }, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font