Pregled bibliografske jedinice broj: 567223
UVOĐENJE HACCP SUSTAVA U PEKARSKU PROIZVODNJU
UVOĐENJE HACCP SUSTAVA U PEKARSKU PROIZVODNJU, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 567223 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
UVOĐENJE HACCP SUSTAVA U PEKARSKU PROIZVODNJU
(IMPLEMENTATION OF HACCP SYSTEM INTO THE BAKERY MANUFACTURING BUSINESS)
Autori
Knezić Novak, Tanja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
22.12
Godina
2011
Stranica
95
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
HACCP; Plan; Opasnost; Pekarstvo; Dijagram; Granica; Sigurnost; Kontrola;
(HACCP; plan; hazard; bakery manufacturing; chart; limit; safety; control;)
Sažetak
HACCP sustav je od 01. sijecnja 2010. godine zakonska obaveza svih subjekata u poslovanju s hranom, ponajprije kako bi se osigurala higijenska i zdravstvena ispravnost hrane. Kako su kruh i pekarski proizvodi svakodnevna namirnica većine populacije, neminovno je da se poslovanje pekarskih pogona uskladi s HACCP sustavom. Ovdje je prikazan način implementacije sustava u pekarski pogon u kojem se proizvode dnevno svježi kruh i pecivo, te 2 vrste pekarskih proizvoda s produljenim rokom trajanja. Prikazana je analiza opasnosti kroz dijagram tijeka procesa, određivanje kritičnih kontrolnih tocaka te nadzor nad njima. Uspješnost provođenja implementiranog sustava vrednovana je prema nalazima mikrobiološke čistoće objekta.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)