Pregled bibliografske jedinice broj: 567218
Sustav upravljanja kvalitetom u proizvodnji mikrobioloških hranjivih podloga
Sustav upravljanja kvalitetom u proizvodnji mikrobioloških hranjivih podloga, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 567218 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sustav upravljanja kvalitetom u proizvodnji mikrobioloških hranjivih podloga
(Quality management system in the production of microbiological culture media)
Autori
Bucak, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
22.12
Godina
2011
Stranica
77
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
ISO 9001; Mikrobiološke hranjive podloge; Poslovnik upravljanja kvalitetom; Standardni operativni postupci; sukladni i nesukladni proizvodi
(ISO 9001; bicrobiological culture media; quality manual; standard operative procedures; conforming and non-conforming products)
Sažetak
Cilj ovog istraživanja je prikazati neprestano poboljšavanje sustava upravljanja kvalitetom u proizvodnji mikrobioloških hranjivih podloga. U tvrtki koja se bavi proizvodnjom mikrobioloških hranjivih podloga mora se uspostaviti, dokumentirati, primjenjivati i održavati sustav upravljanja kvalitetom. Dokumentacija sustava upravljanja kvalitetom uključuje: poslovnik upravljanja kvalitetom, standardne operativne postupke, radne upute i obrasce. Proizvodnja mikrobioloških hranjivih podloga odvija se po pravilima dobre proizvođačke prakse i dobre higijenske prakse. Analiza i izvještaji obuhvaćaju podatke o ostvarivanju planova proizvodnje, zadovoljstva kupaca, sukladnost podloga i ostvarenja ciljeva poslovanja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)