Pregled bibliografske jedinice broj: 566652
OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE
OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 566652 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE
(DESCRIPTIVE ANALYSIS IN SENSORY EVALUATION OF FOOD)
Autori
Džaferović, Iva
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.09
Godina
2011
Stranica
29
Mentor
Marković, Ksenija
Ključne riječi
Senzorska procjena; Opisna analiza; Metode
(sensory evaluation; descriptive analysis; methods)
Sažetak
Opisna analiza neizostavan je dio istraživanja u senzorskoj procjeni hrane, a primjenjuje se kada je potrebna detaljna specifikacija senzorskih svojstava pojedinog proizvoda ili pri usporedbi nekoliko proizvoda. Metode opisne analize dijele se na metodu profila okusa, metodu profila teksture, kvantitativnu opisnu analizu, ‘Spectrum’ metodu i novije alternativne tehnike. Cilj ovog rada bio je, pregledom znanstvene literature, iznijeti najnovije spoznaje o terminologiji, metodama te smjernicama opisnih analiza u senzorskoj procjeni hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ksenija Marković
(mentor)