Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 566652

OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE


Džaferović, Iva
OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 566652 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE
(DESCRIPTIVE ANALYSIS IN SENSORY EVALUATION OF FOOD)

Autori
Džaferović, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.09

Godina
2011

Stranica
29

Mentor
Marković, Ksenija

Ključne riječi
Senzorska procjena; Opisna analiza; Metode
(sensory evaluation; descriptive analysis; methods)

Sažetak
Opisna analiza neizostavan je dio istraživanja u senzorskoj procjeni hrane, a primjenjuje se kada je potrebna detaljna specifikacija senzorskih svojstava pojedinog proizvoda ili pri usporedbi nekoliko proizvoda. Metode opisne analize dijele se na metodu profila okusa, metodu profila teksture, kvantitativnu opisnu analizu, ‘Spectrum’ metodu i novije alternativne tehnike. Cilj ovog rada bio je, pregledom znanstvene literature, iznijeti najnovije spoznaje o terminologiji, metodama te smjernicama opisnih analiza u senzorskoj procjeni hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ksenija Marković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Džaferović, Iva
OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Džaferović, I. (2011) 'OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {D\v{z}aferovi\'{c}, Iva}, year = {2011}, pages = {29}, keywords = {Senzorska procjena, Opisna analiza, Metode}, title = {OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE}, keyword = {Senzorska procjena, Opisna analiza, Metode}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {D\v{z}aferovi\'{c}, Iva}, year = {2011}, pages = {29}, keywords = {sensory evaluation, descriptive analysis, methods}, title = {DESCRIPTIVE ANALYSIS IN SENSORY EVALUATION OF FOOD}, keyword = {sensory evaluation, descriptive analysis, methods}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font