Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 566637

ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE U MEDU OD KADULJE


Vukelić, Katarina
ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE U MEDU OD KADULJE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 566637 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE U MEDU OD KADULJE
(DETERMINATION OF SOME QUALITY PARAMETERS IN A SAGE HONEY)

Autori
Vukelić, Katarina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.12

Godina
2011

Stranica
46

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
Prolin; Invertaza; Reducirajući šećeri; Saharoza; Med
(proline; invertase; reducing sugars; sucrose; honey)

Sažetak
Med koji se nalazi na tržištu razlikuje se u više fizikalno - kemijskih parametara koji su vezani uz botaničko podrijetlo, klimatske uvjete te uvjete proizvodnje, skladištenja i pakiranja. Sve su to čimbenici koji određuju kvalitetu meda na tržištu. U ovom radu je analizirano 16 uzoraka meda kadulje s područja Republike Hrvatske. Određenn je udio prolina, aktivnost invertaze te maseni udio reducirajućih šećera i saharoze. Udio prolina kretao se od 35, 69 do 358, 26 mg/kg. Aktivnost invertaze, određena kao invertazni broj kretala se u rasponu od 5, 58 do 27, 83 IN. Maseni udjeli reducirajućih šećera i saharoze su se kretali od 58, 6 do 71, 59 odnosno 0, 43 do 3, 99 %.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vukelić, Katarina
ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE U MEDU OD KADULJE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vukelić, K. (2011) 'ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE U MEDU OD KADULJE', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vukeli\'{c}, Katarina}, year = {2011}, pages = {46}, keywords = {Prolin, Invertaza, Reduciraju\'{c}i \v{s}e\'{c}eri, Saharoza, Med}, title = {ODRE\DJIVANJE PARAMETARA KVALITETE U MEDU OD KADULJE}, keyword = {Prolin, Invertaza, Reduciraju\'{c}i \v{s}e\'{c}eri, Saharoza, Med}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vukeli\'{c}, Katarina}, year = {2011}, pages = {46}, keywords = {proline, invertase, reducing sugars, sucrose, honey}, title = {DETERMINATION OF SOME QUALITY PARAMETERS IN A SAGE HONEY}, keyword = {proline, invertase, reducing sugars, sucrose, honey}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font