Pregled bibliografske jedinice broj: 56617
Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci"
Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci" // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with intternational participation Brašno-Kruh '99. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. str. 159-164 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 56617 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci"
(Influence of flour type and temperature on thermal conductivity of "Mlinci" dough)
Autori
Šeruga, Bernarda ; Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Tomas, Sraćko ; Šeruga, Marijan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with intternational participation Brašno-Kruh '99.
/ Ugarčić-Hardi, Žaneta - Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000, 159-164
Skup
2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh '99
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 26.10.1999. - 29.10.1999
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
toplinska vodljivost; tijesto
(thermal conductivity; dough)
Sažetak
U ovom radu prikazani su rezultati mjerenja toplinske provodljivosti tijesta tipa "Mlinci" i dva tipa tijesta kao standard (tijesto AACC formula i tijesto formule HS). Aparatura za mjerenje toplinske provodljivosti korištena u ovom radu testirana je mjerenjem toplinske provodljivosti standardnih tijesta AACC i HS formule.
Izmjerene vrijednosti toplinske provodjivosti za tijesto AACC formule u temperaturnom intervalu od 310 do 318 K vrlo dobro se slažu sa vrijednostima referiranim u radu Kulacki (1978). Stoga je aparatura korištena u ovom radu pogodna za mjerenje toplinske provodljivosti tijesta.
Izmjerena je toplinska provodljivost tijesta tipa "Mlinci" ze temperature od 310 do 340 K i utvrđen utjecaj tipa brašna i temperature na toplinsku provodljivost tijesta "Mlinci".
Izvorni jezik
Engleski