Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 565238

OPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM


Jalšić, Valentina
OPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 565238 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
OPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM
(OPTIMIZING OF COMPOSITION OF PROBIOTIC MILK DESERTS WITH CHESTNUT PURE)

Autori
Jalšić, Valentina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
23.09

Godina
2011

Stranica
41

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
probioticki mlijecni desert; kesten pire; senzorsko ocjenjivanje
(probiotic milk desert; chestnut pure; sensory evaluation)

Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri optimiranja sastava probiotickih mlijecnih deserata s kesten pireom. Process proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do izrade fermentirane mlijecne baze, te optimiranja sastava finalnog proizvoda. Senzorsko ocjenjivanje probiotickih mlijecnih deserata s kesten pireom proveo je panel od dvanaest ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, naknadni okus u ustima, te konzistencija. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, probioticki mlijecni desert s kesten pirom svrstan je u proizvode vrhunske kakvoce.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Jalšić, Valentina
OPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Jalšić, V. (2011) 'OPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jal\v{s}i\'{c}, Valentina}, year = {2011}, pages = {41}, keywords = {probioticki mlijecni desert, kesten pire, senzorsko ocjenjivanje}, title = {OPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM}, keyword = {probioticki mlijecni desert, kesten pire, senzorsko ocjenjivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jal\v{s}i\'{c}, Valentina}, year = {2011}, pages = {41}, keywords = {probiotic milk desert, chestnut pure, sensory evaluation}, title = {OPTIMIZING OF COMPOSITION OF PROBIOTIC MILK DESERTS WITH CHESTNUT PURE}, keyword = {probiotic milk desert, chestnut pure, sensory evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font