Pregled bibliografske jedinice broj: 565238
OPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM
OPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 565238 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
OPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM
(OPTIMIZING OF COMPOSITION OF PROBIOTIC MILK DESERTS WITH CHESTNUT PURE)
Autori
Jalšić, Valentina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
23.09
Godina
2011
Stranica
41
Mentor
Hardi, Jovica
Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran
Ključne riječi
probioticki mlijecni desert; kesten pire; senzorsko ocjenjivanje
(probiotic milk desert; chestnut pure; sensory evaluation)
Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri optimiranja sastava probiotickih mlijecnih deserata s kesten pireom. Process proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do izrade fermentirane mlijecne baze, te optimiranja sastava finalnog proizvoda. Senzorsko ocjenjivanje probiotickih mlijecnih deserata s kesten pireom proveo je panel od dvanaest ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, naknadni okus u ustima, te konzistencija. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, probioticki mlijecni desert s kesten pirom svrstan je u proizvode vrhunske kakvoce.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek