Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 565234

IZRADA NOVIH TIPOVA NAMAZA NA OSNOVI SVJEŽEG SIRA I VRHNJA


Tadić, Ivana
IZRADA NOVIH TIPOVA NAMAZA NA OSNOVI SVJEŽEG SIRA I VRHNJA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 565234 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
IZRADA NOVIH TIPOVA NAMAZA NA OSNOVI SVJEŽEG SIRA I VRHNJA
(PRODUCTION OF NEW TYPES OF MILK LAYERS BASED ON FRESH CHEESE AND MILK CREAM)

Autori
Tadić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
14.07

Godina
2011

Stranica
50

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
Svježi sir; vrhnje; namazi; senzorsko ocjenjivanje
(Fresh cheese; milk cream; layers; sensory evaluation)

Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje namaza koji su proizvedeni u laboratorijskim uvjetima. Na osnovi 6 razlicitih normativa izradeni su sirni namazi na bazi svježeg sira i vrhnja, te niza odabranih dodataka sušenog povrca, zacina i ribe. Senzorsko ocjenjivanje namaza proveo je panel koji se sastojao od 14 ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivana svojstva su: okus, miris, naknadni okus u ustima, konzistencija i sinereza. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, namazi na bazi svježeg sira i vrhnja mogu se svrstati u skupinu proizvoda vrhunske kakvoce.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Tadić, Ivana
IZRADA NOVIH TIPOVA NAMAZA NA OSNOVI SVJEŽEG SIRA I VRHNJA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Tadić, I. (2011) 'IZRADA NOVIH TIPOVA NAMAZA NA OSNOVI SVJEŽEG SIRA I VRHNJA', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Tadi\'{c}, Ivana}, year = {2011}, pages = {50}, keywords = {Svje\v{z}i sir, vrhnje, namazi, senzorsko ocjenjivanje}, title = {IZRADA NOVIH TIPOVA NAMAZA NA OSNOVI SVJE\v{Z}EG SIRA I VRHNJA}, keyword = {Svje\v{z}i sir, vrhnje, namazi, senzorsko ocjenjivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Tadi\'{c}, Ivana}, year = {2011}, pages = {50}, keywords = {Fresh cheese, milk cream, layers, sensory evaluation}, title = {PRODUCTION OF NEW TYPES OF MILK LAYERS BASED ON FRESH CHEESE AND MILK CREAM}, keyword = {Fresh cheese, milk cream, layers, sensory evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font