Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 565232

RAZVOJ NOVIH PROIZVODA SA SIRNIM NAMAZIMA


Biškup, Nikola
RAZVOJ NOVIH PROIZVODA SA SIRNIM NAMAZIMA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 565232 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
RAZVOJ NOVIH PROIZVODA SA SIRNIM NAMAZIMA
(DEVELOPMENT OF NEW PRODUCTS WITH CHEESE LAYERS)

Autori
Biškup, Nikola

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
14.07

Godina
2011

Stranica
53

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
svježi sir; kiselo vrhnje; kisele paprike; fizikano-kemijske i senzorske analize
(fresh cheese; sour cream; sour peppers; physico-chemical analyses; sensory evaluation)

Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje kiselih paprika punjenih sirnim namazima. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade kiselih paprika punjenih sirnim namazima, koje su proizvedene na osnovi domaceg svježeg sira iz sirne marame. Provedene su fizikalnokemijske analize svježeg sira i kiselog vrhnja. Senzorsko ocjenjivanje kiselih paprika punjenih sirnim namazima proveo je panel od petnaest ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, naknadni okus u ustima, konzistencija, te sinereza. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, kisele paprike punjene sirnim namazima svrstane su u proizvode vrhunske kakvoce.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Biškup, Nikola
RAZVOJ NOVIH PROIZVODA SA SIRNIM NAMAZIMA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Biškup, N. (2011) 'RAZVOJ NOVIH PROIZVODA SA SIRNIM NAMAZIMA', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bi\v{s}kup, Nikola}, year = {2011}, pages = {53}, keywords = {svje\v{z}i sir, kiselo vrhnje, kisele paprike, fizikano-kemijske i senzorske analize}, title = {RAZVOJ NOVIH PROIZVODA SA SIRNIM NAMAZIMA}, keyword = {svje\v{z}i sir, kiselo vrhnje, kisele paprike, fizikano-kemijske i senzorske analize}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bi\v{s}kup, Nikola}, year = {2011}, pages = {53}, keywords = {fresh cheese, sour cream, sour peppers, physico-chemical analyses, sensory evaluation}, title = {DEVELOPMENT OF NEW PRODUCTS WITH CHEESE LAYERS}, keyword = {fresh cheese, sour cream, sour peppers, physico-chemical analyses, sensory evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font