Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 565230

PROIZVODNJA NOVOG TIPA FETA SIRA


Gvozdanović, Andrea
PROIZVODNJA NOVOG TIPA FETA SIRA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 565230 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PROIZVODNJA NOVOG TIPA FETA SIRA
(PRODUCTION OF A NEW BRAND OF FETA CHEESE)

Autori
Gvozdanović, Andrea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
16.02

Godina
2011

Stranica
46

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
kravlje mlijeko; Feta sir; probiotici; senzorsko ocjenjivanje
(cow`s milk; Feta cheese; probiotics; sensory evaluation)

Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje Feta sira s probioticima koja je proizvedena u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade Feta sira, koja se proizvodi na osnovi proizvodnje grckog tradicionalnog Feta sira s izuzetkom korišenja kravljeg sira. Senzorsko ocjenjivanje proveo je panel koji se sastojao od deset analiticara. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocijenjena su svojstva: okus, miris, tekstura i naknadni okus u ustima te izgled presjeka. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, Feta sir s probioticima pripada skupini proizvoda vrhunske kakvoce.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Gvozdanović, Andrea
PROIZVODNJA NOVOG TIPA FETA SIRA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Gvozdanović, A. (2011) 'PROIZVODNJA NOVOG TIPA FETA SIRA', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gvozdanovi\'{c}, Andrea}, year = {2011}, pages = {46}, keywords = {kravlje mlijeko, Feta sir, probiotici, senzorsko ocjenjivanje}, title = {PROIZVODNJA NOVOG TIPA FETA SIRA}, keyword = {kravlje mlijeko, Feta sir, probiotici, senzorsko ocjenjivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gvozdanovi\'{c}, Andrea}, year = {2011}, pages = {46}, keywords = {cow`s milk, Feta cheese, probiotics, sensory evaluation}, title = {PRODUCTION OF A NEW BRAND OF FETA CHEESE}, keyword = {cow`s milk, Feta cheese, probiotics, sensory evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font