Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 565229

PROIZVODNJA SVJEŽEG ZRNATOG SIRA S PROBIOTICIMA


Gradinjan, Maja
PROIZVODNJA SVJEŽEG ZRNATOG SIRA S PROBIOTICIMA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 565229 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PROIZVODNJA SVJEŽEG ZRNATOG SIRA S PROBIOTICIMA
(PRODUCTION OF COTTAGE CHEESE WITH PROBITICS)

Autori
Gradinjan, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
16.02

Godina
2011

Stranica
48

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
sir; svježi zrnati sir; probiotici; senzorsko ocjenjivanje
(cheese; cottage cheese; probiotics; sensory evaluation)

Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje svježeg zrnatog sira s probioticima koja je proizveden u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambenotehnološkog fakulteta u Osijeku. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade svježeg zrnatog sira s probioticima, koji se provodi na osnovi proizvodnje svježeg zrnatog sira. Senzorsko ocjenjivanje svježeg zrnatog sira proveo je panel koji se sastojao od deset ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocijenjena su svojstva: okus, miris, naknadni okus u ustima, konzistencija te sinereza. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, svježi zrnati sir s probioticima pripada skupini proizvoda vrhunske kakvoce.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Gradinjan, Maja
PROIZVODNJA SVJEŽEG ZRNATOG SIRA S PROBIOTICIMA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Gradinjan, M. (2011) 'PROIZVODNJA SVJEŽEG ZRNATOG SIRA S PROBIOTICIMA', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gradinjan, Maja}, year = {2011}, pages = {48}, keywords = {sir, svje\v{z}i zrnati sir, probiotici, senzorsko ocjenjivanje}, title = {PROIZVODNJA SVJE\v{Z}EG ZRNATOG SIRA S PROBIOTICIMA}, keyword = {sir, svje\v{z}i zrnati sir, probiotici, senzorsko ocjenjivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gradinjan, Maja}, year = {2011}, pages = {48}, keywords = {cheese, cottage cheese, probiotics, sensory evaluation}, title = {PRODUCTION OF COTTAGE CHEESE WITH PROBITICS}, keyword = {cheese, cottage cheese, probiotics, sensory evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font