Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 565224

PROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA ŠUNKOM


Kocijan, Ivana
PROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA ŠUNKOM, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 565224 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA ŠUNKOM
(PRODUCTION OF HAM-AND-CHEESE ROLL)

Autori
Kocijan, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
16.07

Godina
2010

Stranica
42

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
sir; sirna rolada; šunka; senzorsko ocjenjivanje
(cheese; cheese roll; ham; sensory evaluation)

Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje sirne rolade sa šunkom koja je izradena u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade sirne rolade sa šunkom, koja je proizvedena na osnovi proizvodnje sira Mozzarella. Senzorsko ocjenjivanje sirne rolade sa šunkom provela je panel grupa od deset ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, tekstura i naknadni okus u ustima, te izgled presjeka. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, sirna rolada sa šunkom svrstana je u proizvode vrhunske kakvoce.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Kocijan, Ivana
PROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA ŠUNKOM, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Kocijan, I. (2010) 'PROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA ŠUNKOM', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kocijan, Ivana}, year = {2010}, pages = {42}, keywords = {sir, sirna rolada, \v{s}unka, senzorsko ocjenjivanje}, title = {PROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA \v{S}UNKOM}, keyword = {sir, sirna rolada, \v{s}unka, senzorsko ocjenjivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kocijan, Ivana}, year = {2010}, pages = {42}, keywords = {cheese, cheese roll, ham, sensory evaluation}, title = {PRODUCTION OF HAM-AND-CHEESE ROLL}, keyword = {cheese, cheese roll, ham, sensory evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font