Pregled bibliografske jedinice broj: 565224
PROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA ŠUNKOM
PROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA ŠUNKOM, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 565224 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
PROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA ŠUNKOM
(PRODUCTION OF HAM-AND-CHEESE ROLL)
Autori
Kocijan, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
16.07
Godina
2010
Stranica
42
Mentor
Hardi, Jovica
Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran
Ključne riječi
sir; sirna rolada; šunka; senzorsko ocjenjivanje
(cheese; cheese roll; ham; sensory evaluation)
Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje sirne rolade sa šunkom koja je izradena u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade sirne rolade sa šunkom, koja je proizvedena na osnovi proizvodnje sira Mozzarella. Senzorsko ocjenjivanje sirne rolade sa šunkom provela je panel grupa od deset ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, tekstura i naknadni okus u ustima, te izgled presjeka. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, sirna rolada sa šunkom svrstana je u proizvode vrhunske kakvoce.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek