Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 565220

PROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA ŠUNKOM


Fundak, Tamara
PROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA ŠUNKOM, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 565220 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA ŠUNKOM
(PRODUCTION OF MOSAIC HAM-AND-CHEESE ROLL)

Autori
Fundak, Tamara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
16.07

Godina
2010

Stranica
38

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
sir; sirna mozaik rolada; šunka; senzorsko ocjenjivanje
(cheese; mosaic cheese roll; ham; sensory evaluation)

Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje sirne mozaik rolade sa šunkom koja je proizvedena u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade sirne mozaik rolade sa šunkom, koja se proizvodi na osnovi proizvodnje sira Mozzarella. Senzorsko ocjenjivanje sirne mozaik rolade sa šunkom proveo je panel koji se sastojao od deset ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocijenjena su svojstva: okus, miris, tekstura i naknadni okus u ustima te izgled presjeka. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, sirna mozaik rolada sa šunkom pripada skupini proizvoda vrhunske kakvoce.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Fundak, Tamara
PROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA ŠUNKOM, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Fundak, T. (2010) 'PROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA ŠUNKOM', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Fundak, Tamara}, year = {2010}, pages = {38}, keywords = {sir, sirna mozaik rolada, \v{s}unka, senzorsko ocjenjivanje}, title = {PROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA \v{S}UNKOM}, keyword = {sir, sirna mozaik rolada, \v{s}unka, senzorsko ocjenjivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Fundak, Tamara}, year = {2010}, pages = {38}, keywords = {cheese, mosaic cheese roll, ham, sensory evaluation}, title = {PRODUCTION OF MOSAIC HAM-AND-CHEESE ROLL}, keyword = {cheese, mosaic cheese roll, ham, sensory evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font