Pregled bibliografske jedinice broj: 565220
PROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA ŠUNKOM
PROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA ŠUNKOM, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 565220 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
PROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA ŠUNKOM
(PRODUCTION OF MOSAIC HAM-AND-CHEESE ROLL)
Autori
Fundak, Tamara
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
16.07
Godina
2010
Stranica
38
Mentor
Hardi, Jovica
Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran
Ključne riječi
sir; sirna mozaik rolada; šunka; senzorsko ocjenjivanje
(cheese; mosaic cheese roll; ham; sensory evaluation)
Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje sirne mozaik rolade sa šunkom koja je proizvedena u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade sirne mozaik rolade sa šunkom, koja se proizvodi na osnovi proizvodnje sira Mozzarella. Senzorsko ocjenjivanje sirne mozaik rolade sa šunkom proveo je panel koji se sastojao od deset ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocijenjena su svojstva: okus, miris, tekstura i naknadni okus u ustima te izgled presjeka. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, sirna mozaik rolada sa šunkom pripada skupini proizvoda vrhunske kakvoce.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek