Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 564887

Validacija metode enzimatskog određivanja glukoze i fruktoze u vinu


Beš, Dijana
Validacija metode enzimatskog određivanja glukoze i fruktoze u vinu, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 564887 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Validacija metode enzimatskog određivanja glukoze i fruktoze u vinu
(Validation of enzymatic method for determination of glucose and fructose in wine)

Autori
Beš, Dijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.09

Godina
2011

Stranica
63

Mentor
Banović, Mara

Ključne riječi
Glukoza; Fruktoza; Vino; Spektrofotometrija; Validacija
(glucose; fructose; wine; spectrophotometry; validation)

Sažetak
Cilj rada bio je validirati enzimatsku metodu određivanja glukoze i fruktoze u vinu SIA-tehnikom. Određeni su parametri: linearnost, ponovljivost mjerenja, ponovljivost pripreme standardne otopine, točnost, limit detekcije i limit kvantifikacije. Dobiveni rezultati su pokazali da je metoda točna, precizna te pogodna za ovu vrstu analize. Nakon validacije su uzorci crnih i bijelih vina analizirani enzimatskom i klasičnom metodom. Dobiveni rezultati su uspoređeni te su pokazali visoku korelaciju navedenih metoda. Pri tom se enzimatska metoda pokazala bržom, jednostavnijom i jeftinijom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mara Banović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Beš, Dijana
Validacija metode enzimatskog određivanja glukoze i fruktoze u vinu, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Beš, D. (2011) 'Validacija metode enzimatskog određivanja glukoze i fruktoze u vinu', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Be\v{s}, Dijana}, year = {2011}, pages = {63}, keywords = {Glukoza, Fruktoza, Vino, Spektrofotometrija, Validacija}, title = {Validacija metode enzimatskog odre\djivanja glukoze i fruktoze u vinu}, keyword = {Glukoza, Fruktoza, Vino, Spektrofotometrija, Validacija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Be\v{s}, Dijana}, year = {2011}, pages = {63}, keywords = {glucose, fructose, wine, spectrophotometry, validation}, title = {Validation of enzymatic method for determination of glucose and fructose in wine}, keyword = {glucose, fructose, wine, spectrophotometry, validation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font