Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 56446

Primjena C.I.M.E.C. metodike vrednovanja kvalitete vina u Istri


Cargnello, Giovanni; Peršurić, Đordano; Staver, Mario
Primjena C.I.M.E.C. metodike vrednovanja kvalitete vina u Istri // Book of invited papers and abstracts / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 56446 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena C.I.M.E.C. metodike vrednovanja kvalitete vina u Istri
(C.I.M.E.C.metodics appliedon the evoluation of vine qualityin Istrian County)

Autori
Cargnello, Giovanni ; Peršurić, Đordano ; Staver, Mario

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Book of invited papers and abstracts / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000

Skup
Prospects for viticulture and enology

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 22.11.2000. - 24.11.2000

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
C.I.M.E.C. metodologija; kvaliteta vina; Istra
(C.I.M.E.C. methodology; vine quality; Istria)

Sažetak
U radu su prikazani rezultati primjene “nove” C.I.M.E.C metodike vrednovanja “globalne” kvalitete vina., gdje se vrednovanje organoleptičkih svojstava, proširuje na vrednovanje sociološko – ekonomskih činioca koji utječu na potrošače i proizvođače. Prikazani su rezultati analize podataka kvalitete vina u Istri gdje je “kvaliteta” proizvoda prikazana uzimajući u obzir slijedeće pokazatelje: - organoleptički pokazatelji - preferencije tržišta, odnosno potrošača - troškovi proizvodnje proizvoda - cijena proizvoda - profit Rezultati istraživanja predstavljaju značajan doprinos proizvođačima u kreiranju tehnologije i tipologije proizvodnje vina u Istri na osnovu proizvodnog potencijala pojedine regije, postojećih mogućnosti proizvođača, te zahtjeva pojedinih tržišta na koje su proizvođači orijentirani.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
01470101

Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

Profili:

Avatar Url Đordano Peršurić (autor)

Avatar Url Mario Staver (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Cargnello, Giovanni; Peršurić, Đordano; Staver, Mario
Primjena C.I.M.E.C. metodike vrednovanja kvalitete vina u Istri // Book of invited papers and abstracts / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Cargnello, G., Peršurić, Đ. & Staver, M. (2000) Primjena C.I.M.E.C. metodike vrednovanja kvalitete vina u Istri. U: Pejić, I. & Mirošević, N. (ur.)Book of invited papers and abstracts.
@article{article, author = {Cargnello, Giovanni and Per\v{s}uri\'{c}, \DJordano and Staver, Mario}, year = {2000}, pages = {141}, keywords = {C.I.M.E.C. metodologija, kvaliteta vina, Istra}, title = {Primjena C.I.M.E.C. metodike vrednovanja kvalitete vina u Istri}, keyword = {C.I.M.E.C. metodologija, kvaliteta vina, Istra}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Cargnello, Giovanni and Per\v{s}uri\'{c}, \DJordano and Staver, Mario}, year = {2000}, pages = {141}, keywords = {C.I.M.E.C. methodology, vine quality, Istria}, title = {C.I.M.E.C.metodics appliedon the evoluation of vine qualityin Istrian County}, keyword = {C.I.M.E.C. methodology, vine quality, Istria}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font