Pregled bibliografske jedinice broj: 56446
Primjena C.I.M.E.C. metodike vrednovanja kvalitete vina u Istri
Primjena C.I.M.E.C. metodike vrednovanja kvalitete vina u Istri // Book of invited papers and abstracts / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 56446 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena C.I.M.E.C. metodike vrednovanja kvalitete vina u Istri
(C.I.M.E.C.metodics appliedon the evoluation of vine qualityin Istrian County)
Autori
Cargnello, Giovanni ; Peršurić, Đordano ; Staver, Mario
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Book of invited papers and abstracts
/ Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000
Skup
Prospects for viticulture and enology
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 22.11.2000. - 24.11.2000
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
C.I.M.E.C. metodologija; kvaliteta vina; Istra
(C.I.M.E.C. methodology; vine quality; Istria)
Sažetak
U radu su prikazani rezultati primjene nove C.I.M.E.C metodike vrednovanja globalne kvalitete vina., gdje se vrednovanje organoleptičkih svojstava, proširuje na vrednovanje sociološko ekonomskih činioca koji utječu na potrošače i proizvođače. Prikazani su rezultati analize podataka kvalitete vina u Istri gdje je kvaliteta proizvoda prikazana uzimajući u obzir slijedeće pokazatelje:
- organoleptički pokazatelji
- preferencije tržišta, odnosno potrošača
- troškovi proizvodnje proizvoda
- cijena proizvoda
- profit
Rezultati istraživanja predstavljaju značajan doprinos proizvođačima u kreiranju tehnologije i tipologije proizvodnje vina u Istri na osnovu proizvodnog potencijala pojedine regije, postojećih mogućnosti proizvođača, te zahtjeva pojedinih tržišta na koje su proizvođači orijentirani.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)