Pregled bibliografske jedinice broj: 563544
Proizvodnja breskve u Republici Hrvatskoj
Proizvodnja breskve u Republici Hrvatskoj, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 563544 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja breskve u Republici Hrvatskoj
(Peach production in the Republic of Croatia)
Autori
Kežić, Zoran
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
23.09
Godina
2008
Stranica
51
Mentor
Čmelik, Zlatko
Ključne riječi
morfologija; fiziologija breskve; proizvodnja sadnica; podizanje nasada
(morphology; physiology of peach; seedling production; plantiong orchard)
Sažetak
Plodovi breskve su najatraktivnije voće. Sadrže nezamjenjive organske tvari, mineralne elemente i vitamine. Plodovi breskve su vrlo lijepog izgleda, osobitog mirisa i ugodnog osvježavajućeg okusa s malom energetskom vrijednosti. Zbog svega toga nerod je breskvu nazvao 'gospodsko' voće. Stablo breskve jest osebujno u odnosu na ostale vrste voćaka. Snažno vegetira i brzo se razgranjava. Ima posebne zahtjeve za sredinu u kojoj živi. Breskva brzo rodi. Donosi visok i kvalitetan prirod. Gospodarski je najisplativija u proizvodnji voća. Za sigurnu i kvalitetnu proizvodnju breskve valja imati veliko znanje. Ova u nas jedinstvena knjiga o breskvi, daje ukupno teoretsko i praktično znanje o suvremenoj proizvodnji breskve.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)