Pregled bibliografske jedinice broj: 562507
Primjeri primjene metode linearnog programiranja - dio II
Primjeri primjene metode linearnog programiranja - dio II
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010
CROSBI ID: 562507 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjeri primjene metode linearnog programiranja - dio II
(Examples of application of the method of linear programming - part II)
Autori
Magdić, Damir
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2010
Stranica
60
Ključne riječi
optimiranje prehrane; linearno programiranje; primjeri
(diet optimization; linear programming; examples)
Sažetak
Na gotovim primjerima iz područja optimiranja jelovnika za studentsku populaciju, adolescente s poliartritisom i dijabetesom te odrasle osobe s dijabetesom, hipertenzijom i oboljelom gušteračom studenti se upoznaju s primjenom jednostavnih i profesionalnih računalnih programa pri izradi i optimiranju jelovnika. Na modelima predloženih jelovnika studenti usvajaju metodologiju izrade i dizajniranja jelovnika za različite životne i prehrambene navike pojedinca i ciljnih skupina, a sve na temelju zadanih namirnica dostupnih u maloprodajnoj mreži. Materijali su pisani jednostavnim i razumljivim stilom, a popraćeni su i primjerima iz prakse što olakšava njihovo usvajanje i razumijevanje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130471-0451 - Prijenos topline i toplinska svojstva pri procesiranju hrane (Šeruga, Bernarda, MZOS ) ( CroRIS)
113-1130471-0592 - Nedestruktivne metode u procesima proizvodnje i čuvanja hrane (Magdić, Damir, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Damir Magdić
(autor)