Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 560302

Analiza utjecaja položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalane analize slike


Batinić, Nikola
Analiza utjecaja položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalane analize slike, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 560302 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza utjecaja položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalane analize slike
(Analysis of the influence of position and illumination of a slice of bread on results of a digital image analysis)

Autori
Batinić, Nikola

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
22.10

Godina
2010

Stranica
40

Mentor
Magdić, Damir

Ključne riječi
kruh; računalna analiza slike; rotacija; uvećanje; osvijetljenost
(bread; digital image analysis; rotation; zoom; illumination)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je analizirati utjecaj položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalne analize slike. U radu je analiziran crni kruh komercijalnog naziva Sovital. Kruh je narezan na kriške koje su fotografirane kod različitih rotacija, razičite osvijetljenosti, uvećanja i visine podloška. Udio šupljina određen je metodom računalne analize slike na kriškama kruha, a dobiveni podaci su prikazani tablično i grafički. Rezultati pokazuju da rotacija kriške nije imala značajan utjecaj na računalnu analizu slike ali da pozornost treba obratiti na uvećanje i osvijetljenost kriške jer je udio šupljina kod različitih uvećanja i slabije osvijetljenosti varira za 20%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130471-0451 - Prijenos topline i toplinska svojstva pri procesiranju hrane (Šeruga, Bernarda, MZOS ) ( CroRIS)
113-1130471-0592 - Nedestruktivne metode u procesima proizvodnje i čuvanja hrane (Magdić, Damir, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Damir Magdić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Batinić, Nikola
Analiza utjecaja položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalane analize slike, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Batinić, N. (2010) 'Analiza utjecaja položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalane analize slike', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Batini\'{c}, Nikola}, year = {2010}, pages = {40}, keywords = {kruh, ra\v{c}unalna analiza slike, rotacija, uve\'{c}anje, osvijetljenost}, title = {Analiza utjecaja polo\v{z}aja i osvijetljenosti kri\v{s}ke kruha na rezultate ra\v{c}unalane analize slike}, keyword = {kruh, ra\v{c}unalna analiza slike, rotacija, uve\'{c}anje, osvijetljenost}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Batini\'{c}, Nikola}, year = {2010}, pages = {40}, keywords = {bread, digital image analysis, rotation, zoom, illumination}, title = {Analysis of the influence of position and illumination of a slice of bread on results of a digital image analysis}, keyword = {bread, digital image analysis, rotation, zoom, illumination}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font