Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 559559

Prikaz troškova proizvodnje pilećeg mesa konvencionalnog nutritivnog sastava i obogaćenog s n-3 PUFA


Igor, Kralik; Zlata, Kralik; Zdravko, Tolušić
Prikaz troškova proizvodnje pilećeg mesa konvencionalnog nutritivnog sastava i obogaćenog s n-3 PUFA // Acta agraria Kaposvariensis, 14 (2010), 2; 97-102 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)


CROSBI ID: 559559 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prikaz troškova proizvodnje pilećeg mesa konvencionalnog nutritivnog sastava i obogaćenog s n-3 PUFA
(Production costs of broiler meat whit conventional nutritive composition and whit n-3 PUFA enrichment)

Autori
Igor, Kralik ; Zlata, Kralik ; Zdravko, Tolušić

Izvornik
Acta agraria Kaposvariensis (1418-1789) 14 (2010), 2; 97-102

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, ostalo

Ključne riječi
pilići ; sastav obroka ; troškovi tova
(broilers ; diet composition ; fattening costs)

Sažetak
Nutritivna kvaliteta pilećeg mesa može se mjenjati komponiranjem obroka za piliće. Istraživanjem je obuhvaćeno 60 pilića hibrida Ross 308, podijeljenih u tri pokusne skupine (C, A i B). U prva tri tjedna tova pilići su konzumirali starter smjesu koja je sadržala 24% sirovih proteina i 12.5 MJ ME/kg. Pokusni dio odnosio se na posljednja tri tjedna tova. Hranidbeni tretmani korišteni u pokusu razlikovali su se u izvorima ulja: C skupina (5% suncokretovog ulja SO), A (2.5% ribljeg ulja FO + 2.5% suncokretovog ulja SO) i B (2.5% ribljeg FO + 2.5% lanenog ulja LO). Prilikom izrade troškova proizvodnje mesa korištenjem različitih hranidbenih tretmana uzeti su slijedeći podatci: prosječna živa masa pilića, konzumacija i konverzija hrane te cijena koštanja smjesa. Ukupni troškovi tova pilića uključivali su varijabilne i fiksne troškove proizvodnje.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
079-0000000-3582 - Tržišni i ekonomski aspekti animalnih proizvoda poboljšane kakvoće (Tolušić, Zdravko, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Zlata Kralik (autor)

Avatar Url Zdravko Tolušić (autor)

Avatar Url Igor Kralik (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Igor, Kralik; Zlata, Kralik; Zdravko, Tolušić
Prikaz troškova proizvodnje pilećeg mesa konvencionalnog nutritivnog sastava i obogaćenog s n-3 PUFA // Acta agraria Kaposvariensis, 14 (2010), 2; 97-102 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
Igor, K., Zlata, K. & Zdravko, T. (2010) Prikaz troškova proizvodnje pilećeg mesa konvencionalnog nutritivnog sastava i obogaćenog s n-3 PUFA. Acta agraria Kaposvariensis, 14 (2), 97-102.
@article{article, author = {Igor, Kralik and Zlata, Kralik and Zdravko, Tolu\v{s}i\'{c}}, year = {2010}, pages = {97-102}, keywords = {pili\'{c}i, sastav obroka, tro\v{s}kovi tova}, journal = {Acta agraria Kaposvariensis}, volume = {14}, number = {2}, issn = {1418-1789}, title = {Prikaz tro\v{s}kova proizvodnje pile\'{c}eg mesa konvencionalnog nutritivnog sastava i oboga\'{c}enog s n-3 PUFA}, keyword = {pili\'{c}i, sastav obroka, tro\v{s}kovi tova} }
@article{article, author = {Igor, Kralik and Zlata, Kralik and Zdravko, Tolu\v{s}i\'{c}}, year = {2010}, pages = {97-102}, keywords = {broilers, diet composition, fattening costs}, journal = {Acta agraria Kaposvariensis}, volume = {14}, number = {2}, issn = {1418-1789}, title = {Production costs of broiler meat whit conventional nutritive composition and whit n-3 PUFA enrichment}, keyword = {broilers, diet composition, fattening costs} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font