Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 557951

HACCP U RESTORANIMA BRZE PREHRANE


Kovaljova, Anna
HACCP U RESTORANIMA BRZE PREHRANE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 557951 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
HACCP U RESTORANIMA BRZE PREHRANE
(HACCP IN FAST FOOD RESTAURANTS)

Autori
Kovaljova, Anna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
10.11

Godina
2011

Stranica
81

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
HACCP sustav; Restoran brze prehrane; Sigurnost hrane; Kvaliteta
(HACCP system; fast food restaurant; food safety; quality)

Sažetak
: Analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka (Hazard Analysis Critical Control Point – HACCP) je sustav koji na temelju promatranja kritičnih segmenata u proizvodnji osigurava zdravstvenu ispravnost hrane, a zasnovan je na primjeni ispravnih tehnoloških procesa i njihovoj kontroli, te nadzoru cijelog sustava. Ponuda zdravstveno ispravne i kvalitetne hrane uveliko pridonosi poslovanju ugostiteljskog objekta, a McDonald's kao kompanija koja na prvo mjesto postavlja potpuno zadovoljstvo gosta, najveći trud ulaže upravo u poboljšanje sustava koji osiguravaju kvalitetu i sigurnost hrane. HACCP sustav je implementiran u svim McDonald's restoranima u svijetu, a poseban tim stručnjaka konstantno nalazi nove načine za poboljšanje proizvodnje i sigurnosti namirnica i gotovih proizvoda, čime se postiže neprestano poboljšanje HACCP sustava u McDonald's-u, kao i kod dobavljača te distribucijskih centara.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovaljova, Anna
HACCP U RESTORANIMA BRZE PREHRANE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kovaljova, A. (2011) 'HACCP U RESTORANIMA BRZE PREHRANE', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kovaljova, Anna}, year = {2011}, pages = {81}, keywords = {HACCP sustav, Restoran brze prehrane, Sigurnost hrane, Kvaliteta}, title = {HACCP U RESTORANIMA BRZE PREHRANE}, keyword = {HACCP sustav, Restoran brze prehrane, Sigurnost hrane, Kvaliteta}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kovaljova, Anna}, year = {2011}, pages = {81}, keywords = {HACCP system, fast food restaurant, food safety, quality}, title = {HACCP IN FAST FOOD RESTAURANTS}, keyword = {HACCP system, fast food restaurant, food safety, quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font