Pregled bibliografske jedinice broj: 557951
HACCP U RESTORANIMA BRZE PREHRANE
HACCP U RESTORANIMA BRZE PREHRANE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 557951 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
HACCP U RESTORANIMA BRZE PREHRANE
(HACCP IN FAST FOOD RESTAURANTS)
Autori
Kovaljova, Anna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.11
Godina
2011
Stranica
81
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
HACCP sustav; Restoran brze prehrane; Sigurnost hrane; Kvaliteta
(HACCP system; fast food restaurant; food safety; quality)
Sažetak
: Analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka (Hazard Analysis Critical Control Point – HACCP) je sustav koji na temelju promatranja kritičnih segmenata u proizvodnji osigurava zdravstvenu ispravnost hrane, a zasnovan je na primjeni ispravnih tehnoloških procesa i njihovoj kontroli, te nadzoru cijelog sustava. Ponuda zdravstveno ispravne i kvalitetne hrane uveliko pridonosi poslovanju ugostiteljskog objekta, a McDonald's kao kompanija koja na prvo mjesto postavlja potpuno zadovoljstvo gosta, najveći trud ulaže upravo u poboljšanje sustava koji osiguravaju kvalitetu i sigurnost hrane. HACCP sustav je implementiran u svim McDonald's restoranima u svijetu, a poseban tim stručnjaka konstantno nalazi nove načine za poboljšanje proizvodnje i sigurnosti namirnica i gotovih proizvoda, čime se postiže neprestano poboljšanje HACCP sustava u McDonald's-u, kao i kod dobavljača te distribucijskih centara.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)