Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 557947

FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA RAZLIČITIH VRSTA MEDA


Paleščak, Manuela
FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA RAZLIČITIH VRSTA MEDA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 557947 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA RAZLIČITIH VRSTA MEDA
(PHYSICO-CHEMICAL PARAMETERS OF DIFFERENT TYPES OF HONEY)

Autori
Paleščak, Manuela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.09

Godina
2011

Stranica
50

Mentor
Marković, Ksenija

Ključne riječi
Fizikalno-kemijski parametri; Kvaliteta meda; Med
(honey; physico-chemical parameters; quality of honey)

Sažetak
Med koji se nalazi na tržištu, kvalitativno se razlikuje ovisno o nizu različitih čimbenika kao što su zemljopisni, vremenski, uvjeti proizvodnje, biljna vrsta, pakiranju i vrijeme skladištenja. U ovom radu su analizirani fizikalno-kemijski parametri 102 uzorkaa meda, 11 različitih vrsta meda prikupljenih na području Republike Hrvatske u sezoni 2008. Određivani su karakteristični parametri kvalitete meda kao što su maseni udio vode, električna vodljivost, maseni udio prirodnog inverta, maseni udio ukupnog inverta, maseni udio saharoze i kiselost. Utvrđeno je da se maseni udio vode kretao u rasponu od 14, 10 do 18, 76%, električna vodljivost od 0, 115 do 1, 870 mS/cm, maseni udio prirodnog inverta od 64, 41 do 73, 48%, maseni udio ukupnog inverta od 65, 87 do 75, 15%, maseni udio saharoze od 0, 00 do 4, 63% te kiselost od 5, 03 do 44, 42 mmol/kg.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ksenija Marković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Paleščak, Manuela
FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA RAZLIČITIH VRSTA MEDA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Paleščak, M. (2011) 'FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA RAZLIČITIH VRSTA MEDA', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pale\v{s}\v{c}ak, Manuela}, year = {2011}, pages = {50}, keywords = {Fizikalno-kemijski parametri, Kvaliteta meda, Med}, title = {FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA RAZLI\v{C}ITIH VRSTA MEDA}, keyword = {Fizikalno-kemijski parametri, Kvaliteta meda, Med}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pale\v{s}\v{c}ak, Manuela}, year = {2011}, pages = {50}, keywords = {honey, physico-chemical parameters, quality of honey}, title = {PHYSICO-CHEMICAL PARAMETERS OF DIFFERENT TYPES OF HONEY}, keyword = {honey, physico-chemical parameters, quality of honey}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font