Pregled bibliografske jedinice broj: 557895
SUSTAVI UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ
SUSTAVI UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 557895 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
SUSTAVI UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ
(FOOD SAFETY MANAGEMENT SYSTEMS IN CROATIA)
Autori
Tomić, Nera
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
23.02
Godina
2011
Stranica
60
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
Sigurnost hrane; Norme; HACCP; Certifikacija
(food safety; standards; HACCP; certification)
Sažetak
Zbog zakonskih odredbi uvođenja i boljeg plasmana prehrambenih proizvoda na inozemnom tržištu, prehrambene industrije u Hrvatskoj implementirale su različite sustave upravljanja sigurnošću hrane. Najzastupljeniji standardi u Hrvatskoj su: HACCP (Codex Alimentarius), HR EN ISO 22000:2005, IFS, BRC, GlobalGAP, Halal i Košer. Ovim istraživanjem utvrdili smo u kojoj mjeri su organizacije iz prehrambene industrije implementirale određene sustave upravljanja sigurnošću hrane. Rad obuhvaća statistiĉke preglede trenutne situacije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)