Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 557483

Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim kvascem Fermol Rouge


Mesihović, Anida
Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim kvascem Fermol Rouge, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 557483 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim kvascem Fermol Rouge
(Production of blackberry wine by microfermentation using commercial yeast Fermol Rouge)

Autori
Mesihović, Anida

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.06

Godina
2011

Stranica
45

Mentor
Petravić Tominac, Vlatka

Ključne riječi
kupinovo vino; vinski kvasac; fermentacija
(blackberry wine; wine yeast; fermentation)

Sažetak
Kupinovo vino je popularno voćno vino koje se tradicionalno proizvodi u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Provedena je mikrofermentacija kupinovog soka pri temperaturi 23ºC kako bi se istražila fermentacijska svojstva komercijalnog kvasca Fermol Rouge u malom mjerilu. Fermentacijska aktivnost je praćena mjerenjem mase oslobođenog CO2 i brzine proizvodnje CO2 tijekom fermentacije. U proizvedenom kupinovom vinu određena je pH-vrijedost te su analizirane koncentracije glukoze, fruktoze, saharoze, etanola, kao i ukupnih i hlapljivih kiselina. Kemijski sastav proizvedenog vina u skladu je s Pravilnikom o voćnim vinima. Zahvaljujući dobrim fermentacijskim svojstvima istraženi kvasac može se primijeniti u komercijalnoj proizvodnji kupinovog vina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581990-1997 - Primjena integriranih bioprocesa u proizvodnji mliječne kiseline (Novak, Srđan, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vlatka Petravić Tominac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mesihović, Anida
Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim kvascem Fermol Rouge, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mesihović, A. (2011) 'Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim kvascem Fermol Rouge', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mesihovi\'{c}, Anida}, year = {2011}, pages = {45}, keywords = {kupinovo vino, vinski kvasac, fermentacija}, title = {Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim kvascem Fermol Rouge}, keyword = {kupinovo vino, vinski kvasac, fermentacija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mesihovi\'{c}, Anida}, year = {2011}, pages = {45}, keywords = {blackberry wine, wine yeast, fermentation}, title = {Production of blackberry wine by microfermentation using commercial yeast Fermol Rouge}, keyword = {blackberry wine, wine yeast, fermentation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font