Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 557258

MIKROFERMENTACIJA MOŠTA ISTARSKE MALVAZIJE POMOĆU KOMERCIJALNOG KVASCA FERMOL MEDITERRANEE


Smoković, Beatrisa
MIKROFERMENTACIJA MOŠTA ISTARSKE MALVAZIJE POMOĆU KOMERCIJALNOG KVASCA FERMOL MEDITERRANEE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 557258 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
MIKROFERMENTACIJA MOŠTA ISTARSKE MALVAZIJE POMOĆU KOMERCIJALNOG KVASCA FERMOL MEDITERRANEE
(MICROFERMENTATION OF MUST ISTARSKA MALVAZIJA USING COMMERCIAL YEAST FERMOL MEDITERRANEE)

Autori
Smoković, Beatrisa

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.07

Godina
2011

Stranica
43

Mentor
Zechner-Krpan, Vesna

Neposredni voditelj
Petravić Tominac, Vlatka

Ključne riječi
grožđani sok; vinski kvasac; fermentacija
(grape juice; wine yeast; fermentation)

Sažetak
Konzervirani grožđani sok je mošt kod kojeg je alkoholno vrenje zaustavljeno dopuštenim kemijskim sredstvima ili fizikalnim postupcima. Provedena je mikrofermentacija grožđanog soka pri temperaturi 23ºC kako bi se istražila fermentacijska svojstva komercijalnog kvasca Fermol Mediterranée u malom mjerilu. Fermentacijska aktivnost je praćena mjerenjem mase oslobođenog CO2 i brzine proizvodnje CO2 tijekom fermentacije. U proizvedenom vinu određena je pH-vrijednost i analizirane su koncentracije glukoze, etanola, glicerola, sumpora kao i ukupnih i hlapljivih kiselina, te je provedena mikrobiološka kontrola. Kemijski sastav proizvedenog vina u skladu je s Pravilnikom o vinu. Zahvaljujući dobrim fermentacijskim svojstvima istraženi kvasac može se primijeniti u komercijalnoj proizvodnji vina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581990-1997 - Primjena integriranih bioprocesa u proizvodnji mliječne kiseline (Novak, Srđan, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Smoković, Beatrisa
MIKROFERMENTACIJA MOŠTA ISTARSKE MALVAZIJE POMOĆU KOMERCIJALNOG KVASCA FERMOL MEDITERRANEE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Smoković, B. (2011) 'MIKROFERMENTACIJA MOŠTA ISTARSKE MALVAZIJE POMOĆU KOMERCIJALNOG KVASCA FERMOL MEDITERRANEE', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Smokovi\'{c}, Beatrisa}, year = {2011}, pages = {43}, keywords = {gro\v{z}\djani sok, vinski kvasac, fermentacija}, title = {MIKROFERMENTACIJA MO\v{S}TA ISTARSKE MALVAZIJE POMO\'{C}U KOMERCIJALNOG KVASCA FERMOL MEDITERRANEE}, keyword = {gro\v{z}\djani sok, vinski kvasac, fermentacija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Smokovi\'{c}, Beatrisa}, year = {2011}, pages = {43}, keywords = {grape juice, wine yeast, fermentation}, title = {MICROFERMENTATION OF MUST ISTARSKA MALVAZIJA USING COMMERCIAL YEAST FERMOL MEDITERRANEE}, keyword = {grape juice, wine yeast, fermentation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font