Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 55570

Konzerviranje voća i povrća (blagim) netoplinskim postupcima


Pospišil, Jasna; Dragović-Uzelac, Verica
Konzerviranje voća i povrća (blagim) netoplinskim postupcima // XV. međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Plijestić, Stjepan ; Dobričević, Nadica (ur.).
Zagreb, 1999. str. 93-102 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)


CROSBI ID: 55570 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Konzerviranje voća i povrća (blagim) netoplinskim postupcima
(Fruits and vegetables processing (slightly)nonthermal methods)

Autori
Pospišil, Jasna ; Dragović-Uzelac, Verica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo

Izvornik
XV. međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Plijestić, Stjepan ; Dobričević, Nadica - Zagreb, 1999, 93-102

Skup
XV. međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja

Mjesto i datum
Stubičke Toplice, Hrvatska, 21.01.1999. - 23.01.1999

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
voće; povrće; minimalno procesiranje; netoplinske metode
(fruits; vegetables; minimally processing; nonthermal methods)

Sažetak
U članku je opisana tehnologija minimalnog tj. blagog procesiranja voća i povrća s kratkim opisom važnijih metoda netoplinskog konzerviranja (primjena visokog tlaka, pulsirajućeg električnog polja visokog napona, promjenjivog magnetskog polja, pulsirajućeg svijetla visokog napona i ionizirajućeg zračenja). Opisani su zahtjevi koje sirovina treba zadovoljiti te ističe važnost njezinih senzorskih svojstava i higijenske ispravnosti. Trajnost minimalno procesiranog voća i povrća ovisi osobito o mikrobiološkoj i senzorskoj stabilnosti. Takvi se proizvodi mogu čuvati 10 pa i više dana do distribucije i uporabe.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058101

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Pospišil, Jasna; Dragović-Uzelac, Verica
Konzerviranje voća i povrća (blagim) netoplinskim postupcima // XV. međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Plijestić, Stjepan ; Dobričević, Nadica (ur.).
Zagreb, 1999. str. 93-102 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
Pospišil, J. & Dragović-Uzelac, V. (1999) Konzerviranje voća i povrća (blagim) netoplinskim postupcima. U: Plijestić, S. & Dobričević, N. (ur.)XV. međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja.
@article{article, author = {Pospi\v{s}il, Jasna and Dragovi\'{c}-Uzelac, Verica}, year = {1999}, pages = {93-102}, keywords = {vo\'{c}e, povr\'{c}e, minimalno procesiranje, netoplinske metode}, title = {Konzerviranje vo\'{c}a i povr\'{c}a (blagim) netoplinskim postupcima}, keyword = {vo\'{c}e, povr\'{c}e, minimalno procesiranje, netoplinske metode}, publisherplace = {Stubi\v{c}ke Toplice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Pospi\v{s}il, Jasna and Dragovi\'{c}-Uzelac, Verica}, year = {1999}, pages = {93-102}, keywords = {fruits, vegetables, minimally processing, nonthermal methods}, title = {Fruits and vegetables processing (slightly)nonthermal methods}, keyword = {fruits, vegetables, minimally processing, nonthermal methods}, publisherplace = {Stubi\v{c}ke Toplice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font