Pregled bibliografske jedinice broj: 55534
Točenje piva iz bačve
Točenje piva iz bačve // Svijet piva, 3 (1998), 14; 10-16 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
CROSBI ID: 55534 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Točenje piva iz bačve
(Beer dispensing from cask)
Autori
Marić, Vladimir
Izvornik
Svijet piva (1330-7843) 3
(1998), 14;
10-16
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni
Ključne riječi
pivo; točenje; bačve
Sažetak
U članku su prvo obrađeni osnovni zahtjevi što ih se trebaju pridržavati ugostitelji prilikom točenja piva iz bačvi.
Zatim se govori o različitim mogućnostima točenja piva iz bačve, ovisno o načinima postavljanja aparata za točenje. Uz to su detaljno opisani: 1.dijelovi aparata za točenje, 2.neophodni elementi za postizavanje tlaka istjecanja piva, 3.način postizavanja potisnog tlaka piva(CO_2),4. dijelovi za podešavanje temperature pivai 5.tlak zasićenja piva s CO_2.
Na kraju se govori o: a)točioniku, b)posluživanju točenog piva, c)pogreškama pri točenju i njihovom uklanjanju,te d)održavanju uređaja za točenje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija