Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 555170

Ispitivanje reoloških i kemijskih svojstava različitih genotipa pšenice s osječkog područja uroda 2008., 2009. i 2010. godine


Kobaš, Andrea
Ispitivanje reoloških i kemijskih svojstava različitih genotipa pšenice s osječkog područja uroda 2008., 2009. i 2010. godine, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 555170 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ispitivanje reoloških i kemijskih svojstava različitih genotipa pšenice s osječkog područja uroda 2008., 2009. i 2010. godine
(Examination of the rheological and chemical properties of different wheat genotypes from the osijek area yield 2008, 2009 and 2010.)

Autori
Kobaš, Andrea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
29.09

Godina
2011

Stranica
77

Mentor
Jukić, Marko

Neposredni voditelj
Horvat, Daniela

Ključne riječi
pšenica; reološka i kemijska svojstva tijesta; gluten; farinograf; ekstenzograf
(wheat; rheological and chemical properties of dough; gluten; farinograph; extensograph)

Sažetak
U radu je provedeno ispitivanje reoloških i kemijskih svojstava deset različitih genotipa pšenice s područja Osječko-baranjske županije tijekom 2008., 2009. i 2010. godine. Ispitivanje je provedeno na sljedećim sortama pšenice Poljoprivrednog instituta Osijek: Osječka šišulja (U1), Žitarka, Srpanjka, Golubica, Soissons, Sana, Renata, Felix, Zlata i Divana. Reološka svojstva tijesta su ispitana na Brabenderovom farinografu i ekstenzografu. Ispitana kemijska svojstva su: udio proteina na Infratecu, gluten indeks na Glutomaticu, broj padanja na uređaju za određivanje broja padanja po Hagberg-Pertenu i sedimentacijska vrijednost na uređaju za određivanje sedimentacijske vrijednosti po Zelenyu. Provedena je analiza i usporedba dobivenih vrijednosti za pojedina svojstva tijekom tri godine. Također, napravljena je usporedba srednjih vrijednosti pojedinačno za svako svojstvo tijekom 2008., 2009. i 2010. godine. Na kraju rada postavljena je korelacija svih parametara.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
073-0730718-0598 - Razvoj nove germplazme u oplemenjivanju kvantitativnih svojstava pšenice (Drezner, Georg, MZOS ) ( CroRIS)
113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Koceva Komlenić, Daliborka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek,
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daniela Horvat (mentor)

Avatar Url Marko Jukić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kobaš, Andrea
Ispitivanje reoloških i kemijskih svojstava različitih genotipa pšenice s osječkog područja uroda 2008., 2009. i 2010. godine, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Kobaš, A. (2011) 'Ispitivanje reoloških i kemijskih svojstava različitih genotipa pšenice s osječkog područja uroda 2008., 2009. i 2010. godine', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Koba\v{s}, Andrea}, year = {2011}, pages = {77}, keywords = {p\v{s}enica, reolo\v{s}ka i kemijska svojstva tijesta, gluten, farinograf, ekstenzograf}, title = {Ispitivanje reolo\v{s}kih i kemijskih svojstava razli\v{c}itih genotipa p\v{s}enice s osje\v{c}kog podru\v{c}ja uroda 2008., 2009. i 2010. godine}, keyword = {p\v{s}enica, reolo\v{s}ka i kemijska svojstva tijesta, gluten, farinograf, ekstenzograf}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Koba\v{s}, Andrea}, year = {2011}, pages = {77}, keywords = {wheat, rheological and chemical properties of dough, gluten, farinograph, extensograph}, title = {Examination of the rheological and chemical properties of different wheat genotypes from the osijek area yield 2008, 2009 and 2010.}, keyword = {wheat, rheological and chemical properties of dough, gluten, farinograph, extensograph}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font