Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 555127

Prehrambeni proizvodi od soje


Kožul, Željko
Prehrambeni proizvodi od soje, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 555127 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prehrambeni proizvodi od soje
(Soy products in nutrition)

Autori
Kožul, Željko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
03.10

Godina
2011

Stranica
25

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Neposredni voditelj
Jukić, Marko

Ključne riječi
proizvodi od soje; prehrana; tradicionalni proizvodi os soje
(soy products; human nutrition; traditional soy foods)

Sažetak
Soja i sojini proizvodi se konzumiraju od davnina. Stoljećima su Kinezi i ostali tamošnji narodi, uključujući Japance, Korejance, jugoistočne Azijate, soju koristili za prehranu, i to u njezinim različitim oblicima poznatim kao "tradicionalna hrana od soje". Soja je najveći izvor proteina biljnog podrijetla u prehrani ljudi i ishrani životinja u svijetu. Bez obzira na kvalitetu proteina i masnoća, sojini proizvodi dominiraju u konzumiranju, naročito kada su u pitanju proteini. Soja je sirovina čijom preradom se danas dobivaju brojni prehrambeni proizvodi, od jednostavnih prerađevina do visokosofisticiranih industrijskih prerađevina. Među njima se danas naročito istječe glasovito sojino mlijeko, osim mlijeka jako su poznati: tofu, yuba, okara, sojin sladoled i dr.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Koceva Komlenić, Daliborka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Marko Jukić (mentor)

Avatar Url Daliborka Koceva Komlenić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kožul, Željko
Prehrambeni proizvodi od soje, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Kožul, Ž. (2011) 'Prehrambeni proizvodi od soje', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ko\v{z}ul, \v{Z}eljko}, year = {2011}, pages = {25}, keywords = {proizvodi od soje, prehrana, tradicionalni proizvodi os soje}, title = {Prehrambeni proizvodi od soje}, keyword = {proizvodi od soje, prehrana, tradicionalni proizvodi os soje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ko\v{z}ul, \v{Z}eljko}, year = {2011}, pages = {25}, keywords = {soy products, human nutrition, traditional soy foods}, title = {Soy products in nutrition}, keyword = {soy products, human nutrition, traditional soy foods}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font