Pregled bibliografske jedinice broj: 55392
Slad, faktor primarne boje, arome, i okusa piva
Slad, faktor primarne boje, arome, i okusa piva // Svijet piva, 2 (1996), 10; 6-11 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
CROSBI ID: 55392 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Slad, faktor primarne boje, arome, i okusa piva
(Malt, factor of primary color, and flavous of beer)
Autori
Marić, Vladimir
Izvornik
Svijet piva (1330-7843) 2
(1996), 10;
6-11
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni
Ključne riječi
slad; arome; primarne boje
Sažetak
Boja je važan pokazatelj kakvoće svih prehrambenih proizvoda. Preko boje potrošač procjenjuje kakvoću piva i stječe dojam o njegovoj aromi i okusu i prije samog kušanja. Upravo zato i službena se ocjenjivanja piva provode u prostorijama s prigušenim osvjetljenjem. Naime, boja piva može utjecati na ocjenjivača. Ona je povezana s određenom aromom i okusom, pa može izazvati pristranost. Stoga bi pivari morali posvećivati više pažnje boji kao pokazatelju kakvoće piva. U ovom članku se govori o: 1. podrijetlu boje, arome i sladnog okusa piva, 2.tipovima i vrstama slada,i 3.tipovima i vrstama piva
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija