Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 543268

Aroma prehrambenih proizvoda


Eljuga, Gorana
Aroma prehrambenih proizvoda, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 543268 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Aroma prehrambenih proizvoda
(Aroma of food products)

Autori
Eljuga, Gorana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
18.10

Godina
2011

Stranica
23

Mentor
Kopjar, Mirela

Ključne riječi
aroma; prehrambeni proizvodi
(aroma; food products)

Sažetak
Tvari arome su male molekulske mase, i iako se nalaze u biljkama, tamo obično nemaju biološku funkciju već ih većina nastaje kao produkt degradacije. Na nju tako utječu i prisutne masti, ugljikohidrati i bjelančevine. Ipak specifičnost arome rezultat je prisutnosti drugih brojnih vrsta spojeva kao što su: aldehidi, ketoni, alkoholi, različiti heterociklički spojevi. Karakterističan okus nekih prehrambenih proizvoda razvija se tijekom procesiranja ili tijekom kuhanja. Najbolji primjeri namirnica u kojima se aroma razvija na ovakav način su: kupus, čokolada, kava, jogurt, meso, peciva, i hrana pržena na masti. Primarni putevi razvitka arome u ovim namirnicama su neenzimsko posmeđivanje, fermentacija i oksidacija masti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130473-0340 - Razvoj procesa proizvodnje visokokvalitetne hrane (Piližota, Vlasta, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Mirela Kopjar (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Eljuga, Gorana
Aroma prehrambenih proizvoda, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Eljuga, G. (2011) 'Aroma prehrambenih proizvoda', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Eljuga, Gorana}, year = {2011}, pages = {23}, keywords = {aroma, prehrambeni proizvodi}, title = {Aroma prehrambenih proizvoda}, keyword = {aroma, prehrambeni proizvodi}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Eljuga, Gorana}, year = {2011}, pages = {23}, keywords = {aroma, food products}, title = {Aroma of food products}, keyword = {aroma, food products}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font