Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 542706

Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji


Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, Marina
Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010


CROSBI ID: 542706 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji
(Yeasts in biotechnology)

Autori
Grba, Slobodan ; Stehlik-Tomas, Vesna ; Stanzer, Damir ; Mrvčić, Jasna ; Marić, Vladimir ; Orlić, Sandi ; Jeromel, Ana ; Zgaga, Zoran ; Svetec, Ivan-Krešimir ; Krpan, Marina

Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)

Izdavač
Plejada

Grad
Zagreb

Godina
2010

Stranica
399

ISBN
978-953-56047-6-1

Ključne riječi
kvasci; biotehnologija
(yeast; biotechnology)

Sažetak
O kvascima, koji se koriste od davnina u tradicionalnoj proizvodnji vina, piva i pekarskih proizvoda, napisan je u nas samo jedan sveučilišni udžbenik (Industrijska mikrobiologija, 1984). Udžbenik je zastario pa je prof. dr. sc. S. Grba sa skupinom suradnika napisao novi, koji pokriva veliki dio suvremene nastave na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu iz predmeta Biotehnologija 3. na preddiplomskom studiju i posebnih predmeta na preddiplomskom i diplomskom studiju (pivo, vino, alkohol i alkoholna pića, pekarski kvasac, primjena kvaščeve biomase u prehrambenoj industriji, proizvodnja lijekova s pomoću kvasaca i dr.). Ovaj udžbenik mogu koristiti i studenti drugih fakulteta u Zagrebu (Agronomija, PMF, Farmacija i dr.) te studenti Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Dobro će doći i mnogim stručnjacima koji već rade u biotehnološkoj industriji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580477-0374 - Proizvodnja biološki aktivnih tvari pomoću selekcioniranih kvasaca (Stanzer, Damir, MZOS ) ( CroRIS)
058-0583444-3483 - Mineralima obogaćene funkcionalne starter kulture u prehrambenoj industriji (Stehlik-Tomas, Vesna, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, Marina
Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010
Ranić, I. (ur.) (2010) Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji. Zagreb. Plejada.
@unknown{unknown, author = {Grba, Slobodan and Stehlik-Tomas, Vesna and Stanzer, Damir and Mrv\v{c}i\'{c}, Jasna and Mari\'{c}, Vladimir and Orli\'{c}, Sandi and Jeromel, Ana and Zgaga, Zoran and Svetec, Ivan-Kre\v{s}imir and Krpan, Marina}, editor = {Rani\'{c}, I.}, year = {2010}, pages = {399}, keywords = {kvasci, biotehnologija}, isbn = {978-953-56047-6-1}, title = {Kvasci u biotehnolo\v{s}koj proizvodnji}, keyword = {kvasci, biotehnologija}, publisher = {Plejada}, publisherplace = {Zagreb} }
@unknown{unknown, author = {Grba, Slobodan and Stehlik-Tomas, Vesna and Stanzer, Damir and Mrv\v{c}i\'{c}, Jasna and Mari\'{c}, Vladimir and Orli\'{c}, Sandi and Jeromel, Ana and Zgaga, Zoran and Svetec, Ivan-Kre\v{s}imir and Krpan, Marina}, editor = {Rani\'{c}, I.}, year = {2010}, pages = {399}, keywords = {yeast, biotechnology}, isbn = {978-953-56047-6-1}, title = {Yeasts in biotechnology}, keyword = {yeast, biotechnology}, publisher = {Plejada}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font