Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 541979

Primjena elektronske paramagnetne rezonancije u prehrambenoj industriji


Magdalena Ivanjko
Primjena elektronske paramagnetne rezonancije u prehrambenoj industriji, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 541979 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena elektronske paramagnetne rezonancije u prehrambenoj industriji
(Application of electron paramagnetic resonance in food industry)

Autori
Magdalena Ivanjko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
07.03

Godina
2011

Stranica
25

Mentor
Rimac Brnčić Suzana

Ključne riječi
EPR spektroskopija; EPR spektar; ionizirajuće zračenje; antioksidacijska aktivnost
(EPR spectroscopy; EPR spectrum; ionising radiation; antioxidant activity)

Sažetak
U radu su prikazani osnovni teorijski principi, opis uređaja te praktični primjeri primjene elektronske paramagnetske rezonancije (EPR) u prehrambenoj industriji. Elektronska paramagnetska rezonancija je poznata spektroskopska metoda koja može detektirati slobodne radikale kako in vitro, tako i in vivo, s visokom osjetljivošću. U prehrambenoj industriji najviše se upotrebljava za identifikaciju namirnica konzerviranih γ-zračenjem te za određivanje antioksidacijske aktivnosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2533 - Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane (Lelas, Vesna, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Suzana Rimac Brnčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Magdalena Ivanjko
Primjena elektronske paramagnetne rezonancije u prehrambenoj industriji, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Magdalena Ivanjko (2011) 'Primjena elektronske paramagnetne rezonancije u prehrambenoj industriji', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, year = {2011}, pages = {25}, keywords = {EPR spektroskopija, EPR spektar, ioniziraju\'{c}e zra\v{c}enje, antioksidacijska aktivnost}, title = {Primjena elektronske paramagnetne rezonancije u prehrambenoj industriji}, keyword = {EPR spektroskopija, EPR spektar, ioniziraju\'{c}e zra\v{c}enje, antioksidacijska aktivnost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2011}, pages = {25}, keywords = {EPR spectroscopy, EPR spectrum, ionising radiation, antioxidant activity}, title = {Application of electron paramagnetic resonance in food industry}, keyword = {EPR spectroscopy, EPR spectrum, ionising radiation, antioxidant activity}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font