Pregled bibliografske jedinice broj: 539227
Slavonski domaći kulen i kobasice (II. dopunjeno i izmijenjeno izdanje)
Slavonski domaći kulen i kobasice (II. dopunjeno i izmijenjeno izdanje). Osijek: EU agro Hrvatska, 2010 (prirucnik)
CROSBI ID: 539227 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Slavonski domaći kulen i kobasice (II. dopunjeno i
izmijenjeno izdanje)
(Slavonian kulen and sauseges (2nd edition))
Autori
Petričević, Antun ; Benčević, Krsto ; Kušec, Goran
Ostali urednici
Cukor, Stjepan
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna
Izdavač
EU agro Hrvatska
Grad
Osijek
Godina
2010
Stranica
210
ISBN
978-953-7795-00-9
Ključne riječi
svinje ; kulen ; kobasica
(pigs ; kulen ; sausage)
Sažetak
U knjizi Slavonski domaći kulen i kobasice (II., dopunjeno i izmijenjeno izdanje) učinjen je sustavan i cjelovit prikaz nastanka i razvoja proizvodnje slavonskog domaćeg kulena i kobasica. Knjiga je ujedno i prvi cjelovit opis jednog izvornog i tradicionalnog domaćeg proizvoda od mesa, koji s njom dobiva stvarnu i znanstvenu podlogu kao hrvatski nacionalni proizvod s podrijetlom, njegovim zemaljskim prostorom i sadržajem.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
079-0790566-0184 - Rano predviđanje kakvoće svinjskih trupova i mesa (Kušec, Goran, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek