Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 537376

SVJEŽI SOK ŠEĆERNE REPE – VRIJEDNA SIROVINA ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA


Dijana Crnić
SVJEŽI SOK ŠEĆERNE REPE – VRIJEDNA SIROVINA ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki faktultet, Zagreb


CROSBI ID: 537376 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
SVJEŽI SOK ŠEĆERNE REPE – VRIJEDNA SIROVINA ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA
(RAW SUGAR BEET JUICE AS A VALUABLE SOURCE FOR BIOETHANOL PRODUCTION)

Autori
Dijana Crnić

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki faktultet

Mjesto
Zagreb

Datum
04.07

Godina
2011

Stranica
30

Mentor
Božidar Šantek

Neposredni voditelj
Mladen Pavlečić

Ključne riječi
svježi sok šećerne repe; etanol; Saccharomyces cerevisiae; različite tehnike proizvodnje
(raw sugar beet juice; ethanol; Saccharomyces cerevisiae; different cultivation tehnique)

Sažetak
: U ovom istraživanju proučavan je proces proizvodnje etanola na svježem soku šećerne repe u bioreaktoru s mješalom. Šaržni i polukontinuirani proces proizvodnje etanola provedeni su s kvascem Saccharomyces cerevisiae. Tijekom proizvodnje etanola na svježem soku šećerne repe šaržnim postupkom dobiveni su ovi pokazatelji uspješnosti proizvodnje etanola: YP = 67, 89 g/L, YP/S = 0, 40 g/g, E = 78, 35%, Pr = 0, 56 g/Lh, a tijekom polukontinuiranog postupka: YP = 30, 12 g/L, YP/S = 0, 48 g/g, E = 80, 13%, Pr = 0, 72 g/Lh. Dobiveni rezultati istraživanja pokazuju da je polukontinuirani proces proizvodnje etanola bio uspješniji u odnosu na šaržni proces proizvodnje etanola. Na osnovi rezultata istraživanja može se zaključiti da je svježi sok šećerne repe pogodan supstrat za proizvodnju etanola

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581990-2004 - Hibridni integrirani bioprocesi i održivost proizvodnje organskih otapala (Šantek, Božidar, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Božidar Šantek (mentor)

Avatar Url Mladen Pavlečić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dijana Crnić
SVJEŽI SOK ŠEĆERNE REPE – VRIJEDNA SIROVINA ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki faktultet, Zagreb
Dijana Crnić (2011) 'SVJEŽI SOK ŠEĆERNE REPE – VRIJEDNA SIROVINA ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki faktultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, year = {2011}, pages = {30}, keywords = {svje\v{z}i sok \v{s}e\'{c}erne repe, etanol, Saccharomyces cerevisiae, razli\v{c}ite tehnike proizvodnje}, title = {SVJE\v{Z}I SOK \v{S}E\'{C}ERNE REPE – VRIJEDNA SIROVINA ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA}, keyword = {svje\v{z}i sok \v{s}e\'{c}erne repe, etanol, Saccharomyces cerevisiae, razli\v{c}ite tehnike proizvodnje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2011}, pages = {30}, keywords = {raw sugar beet juice, ethanol, Saccharomyces cerevisiae, different cultivation tehnique}, title = {RAW SUGAR BEET JUICE AS A VALUABLE SOURCE FOR BIOETHANOL PRODUCTION}, keyword = {raw sugar beet juice, ethanol, Saccharomyces cerevisiae, different cultivation tehnique}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font