Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 536454

Adhezijska svojstva potencijalnih probiotičkih sojeva u in vitro i in vivo uvjetima te njihov utjecaj na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u miševa


Krcivoj, Tihana
Adhezijska svojstva potencijalnih probiotičkih sojeva u in vitro i in vivo uvjetima te njihov utjecaj na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u miševa, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 536454 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Adhezijska svojstva potencijalnih probiotičkih sojeva u in vitro i in vivo uvjetima te njihov utjecaj na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u miševa
(Adhesion ability of potential probiotics strains in vitro and in vivo conditions and their effect on decrease of intestinal Salmonella sp. infection in mice)

Autori
Krcivoj, Tihana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.09

Godina
2011

Stranica
35

Mentor
Frece, Jadranka

Ključne riječi
probiotik; L. plantarum; Salmonella sp.; in vitro i in vivo adhezija
(probiotic; L. plantarum; Salmonella sp.; in vitro and in vivo adhesion)

Sažetak
Cilj ovog istraživanja bio je ispitati adhezijska svojstva bakterijskih sojeva L. plantarum 1K, izoliranog iz "slavonskog kulena" te L. plantarum A i L. plantarum B izoliranih iz sirutke na epitelne stanice crijeva miševa te utjecaj L. plantarum 1K na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u miševa. L. plantarum 1K znatno smanjuje broj bakterijskih stanica Salmonella sp. u miševa inficiranih sa bakterijom Salmonella sp.. Ovaj bakterijski izolat je pokazao osnovne funkcionalne kriterije za izbor probiotičkih sojeva, te bi se kao takav mogao upotrijebiti kao funkcionalna autohtona starter kultura za fermentirane mesne proizvode.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0582184-0432 - Mikotoksini u namirnicama i krmi na području R.Hrvatske (Delaš, Frane, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jadranka Frece (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Krcivoj, Tihana
Adhezijska svojstva potencijalnih probiotičkih sojeva u in vitro i in vivo uvjetima te njihov utjecaj na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u miševa, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Krcivoj, T. (2011) 'Adhezijska svojstva potencijalnih probiotičkih sojeva u in vitro i in vivo uvjetima te njihov utjecaj na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u miševa', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Krcivoj, Tihana}, year = {2011}, pages = {35}, keywords = {probiotik, L. plantarum, Salmonella sp., in vitro i in vivo adhezija}, title = {Adhezijska svojstva potencijalnih probioti\v{c}kih sojeva u in vitro i in vivo uvjetima te njihov utjecaj na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u mi\v{s}eva}, keyword = {probiotik, L. plantarum, Salmonella sp., in vitro i in vivo adhezija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Krcivoj, Tihana}, year = {2011}, pages = {35}, keywords = {probiotic, L. plantarum, Salmonella sp., in vitro and in vivo adhesion}, title = {Adhesion ability of potential probiotics strains in vitro and in vivo conditions and their effect on decrease of intestinal Salmonella sp. infection in mice}, keyword = {probiotic, L. plantarum, Salmonella sp., in vitro and in vivo adhesion}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font