Pregled bibliografske jedinice broj: 534260
Metodologija poboljšavanja kvalitete "6 sigma"
Metodologija poboljšavanja kvalitete "6 sigma", 2007., diplomski rad, preddiplomski, FSB, Zagreb
CROSBI ID: 534260 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Metodologija poboljšavanja kvalitete "6 sigma"
(Six Sigma Methodology)
Autori
Valjak, Marino
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
FSB
Mjesto
Zagreb
Datum
03.04
Godina
2007
Stranica
39
Mentor
Prof. dr.sc. Runje, Biserka
Ključne riječi
kvaliteta proizvoda; kvaliteta usluge; 6 sigma
(Quality products; Quality services; Six Sigma)
Sažetak
Kvaliteta je vrlo bitno obilježje svakog proizvoda ili usluge i predstavlja, uz cijenu i rok isporuke, mjerilo tržišne kompetencije i uspjeha poduzeća. Od ovih triju parametara u posljednje se vrijeme najviše pažnje pridaje kvaliteti. Kvaliteta je po definiciji zbroj svih karakteristika nekog proizvoda ili usluge kojima je svrha zadovoljenje očekivanja i postizanja zadovoljstva kupca ili korisnika. Prema tome, proces osiguravanja i unapređivanja kvalitete postaje sve važniji u današnjem svijetu i koristi se mnogim alatima i metodologijama u cilju smanjenja odstupanja od željenih vrijednosti i postizanja savršenstva tj. što veće razine kvalitete. Tako i metodologija "Šest sigma" nastoji osigurati minimalan udio nekvalitetnih proizvoda ili usluga. U daljnjem će se tijeku ovoga rada pobliže pojasniti metodologija poboljšavanja kvalitete "Šest sigma".
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Strojarstvo
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb
Profili:
Biserka Runje
(mentor)