Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 531947

Rezultati implementacije HACCP sustava u ugostiteljskom dijelu obrtništva u Koprivničko-križevačkoj županiji


Škrlec, Krunoslav; Gajdić, Dušanka
Rezultati implementacije HACCP sustava u ugostiteljskom dijelu obrtništva u Koprivničko-križevačkoj županiji // Q kvalitet, 11-12 (2011), 56-60 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 531947 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Rezultati implementacije HACCP sustava u ugostiteljskom dijelu obrtništva u Koprivničko-križevačkoj županiji
(Results of the HACCP System Implementation in Catering Businesses in Koprivnica and Križevci County)

Autori
Škrlec, Krunoslav ; Gajdić, Dušanka

Izvornik
Q kvalitet (0354-2408) 11-12 (2011); 56-60

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
HACCP ; obrtnici ; ugostiteljstvo ; implementacija ; certifikacija
(HACCP ; tradesmen ; catering businesses ; implementation ; certification)

Sažetak
Tema rada je istražiti uvođenje HACCP sustava u ugostiteljskom dijelu obrtništva na području Koprivničko-križevačke županije nakon usklađivanja hrvatskog Zakona o hrani (NN 46/07) sa odgovarajućim europskim zakonima čime je provođenje HACCP-a postalo zakonska obveza koja je stupila na snagu 1. siječnja 2009. godine. Uzimajući u obzir podatak da je krajnji rok za uvođenje HACCP sustava za sve subjekte u poslovanju hranom bio kraj 2009. godine, cilj istraživanja je prikazati udio obrtnika koji su implementirali navedeni sustav nasuprot onima koji to do danas nisu učinili. Istražit će se i analizirati uzroci neuvođenja tog sustava ukoliko oni postoje. Kako je poznato da se HACCP sustav može certificirati prema pravilima dokumenta Codex Alimentariusa, normi HRN EN ISO 22000:2006 te Vodičem izdanim od strane Hrvatske obrtničke komore, ovim istraživanjem će se utvrditi i koliki je udio implementiranih HACCP sustava koji su ujedno i certificirani od strane ovlaštenih i neovisnih certifikacijskih kuća.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Visoko gospodarsko učilište, Križevci

Profili:

Avatar Url Dušanka Gajdić (autor)

Avatar Url Krunoslav Škrlec (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Škrlec, Krunoslav; Gajdić, Dušanka
Rezultati implementacije HACCP sustava u ugostiteljskom dijelu obrtništva u Koprivničko-križevačkoj županiji // Q kvalitet, 11-12 (2011), 56-60 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Škrlec, K. & Gajdić, D. (2011) Rezultati implementacije HACCP sustava u ugostiteljskom dijelu obrtništva u Koprivničko-križevačkoj županiji. Q kvalitet, 11-12, 56-60.
@article{article, author = {\v{S}krlec, Krunoslav and Gajdi\'{c}, Du\v{s}anka}, year = {2011}, pages = {56-60}, keywords = {HACCP, obrtnici, ugostiteljstvo, implementacija, certifikacija}, journal = {Q kvalitet}, volume = {11-12}, issn = {0354-2408}, title = {Rezultati implementacije HACCP sustava u ugostiteljskom dijelu obrtni\v{s}tva u Koprivni\v{c}ko-kri\v{z}eva\v{c}koj \v{z}upaniji}, keyword = {HACCP, obrtnici, ugostiteljstvo, implementacija, certifikacija} }
@article{article, author = {\v{S}krlec, Krunoslav and Gajdi\'{c}, Du\v{s}anka}, year = {2011}, pages = {56-60}, keywords = {HACCP, tradesmen, catering businesses, implementation, certification}, journal = {Q kvalitet}, volume = {11-12}, issn = {0354-2408}, title = {Results of the HACCP System Implementation in Catering Businesses in Koprivnica and Kri\v{z}evci County}, keyword = {HACCP, tradesmen, catering businesses, implementation, certification} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font