Pregled bibliografske jedinice broj: 53119
Zaštita okoliša pri proizvodnji mirisa i aroma
Zaštita okoliša pri proizvodnji mirisa i aroma, 2000., diplomski rad, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
CROSBI ID: 53119 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Zaštita okoliša pri proizvodnji mirisa i aroma
(Environment Protection in Production of Flavour and Fragrances)
Autori
Korkut, Tatjana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Mjesto
Zagreb
Datum
28.09
Godina
2000
Stranica
35
Mentor
Dr.sc. Koprivanac, Natalija
Neposredni voditelj
Dr.sc. Koprivanac, Natalija
Ključne riječi
Zaštita okoliša; mirisi; arome
(Environment protection; flavour; fragrances)
Sažetak
Praćen je proces proizvodnje eteričnog ulja borovice u cilju maksimalnog smanjenja gubitaka na produktu. Ustanovljeno je vrijeme trajanja procesa kod kojeg je sadržaj ulja koje zaostaje u vodi destilata minimalan. Produkt, eterično ulje borovice, kao i otpadna voda (destilat nakon separacije produkta) karakterizirani su primjenom plinske kromatografije. Otpadnoj vodi određeni su ekološki parametri KPK, TOC i IC50. Za uklanjanje eteričnog ulja iz otpadne vode uspješno je primjenjena adsorpcija na aktivnom ugljenu i polimeru.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemijsko inženjerstvo
POVEZANOST RADA
Projekti:
125018
Ustanove:
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
Profili:
Natalija Koprivanac
(mentor)