Pregled bibliografske jedinice broj: 529655
Sustavi proizvodnje ovčjeg mesa u Republici Hrvatskoj
Sustavi proizvodnje ovčjeg mesa u Republici Hrvatskoj, 2011., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 529655 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sustavi proizvodnje ovčjeg mesa u Republici Hrvatskoj
(Sheep meat production systems in Croatia)
Autori
Marinić, Ante
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.10
Godina
2011
Stranica
37
Mentor
Mioč, Boro
Ključne riječi
janjetina; tehnologija uzgoja; autohtone pasmine
(lamb meat; production systems; indigenous breeds)
Sažetak
Ovčarska proizvodnja na područjima Sredozemlja najčešće je ekstenzivna i organizira se na prirodnim manje-više vegetacijom oskudnim pašnjacima, uz rijetko ili gotovo zanemarivo prihranjivanje životinja krepkim krmivima. Proizvodnja ovčjeg mesa u Hrvatskoj ponajviše se temelji na našim izvornim pasminama kombiniranih proizvodnih odlika, priviknutim na oskudnu vegetaciju, različite klimatske uvjete, siromašno tlo i nedostatak vode. U okviru ovog rada prikazane su komprativne razlike pojedinih tehnolgija uzgoja i proizvodnje janjećeg mesa u različitim krajevima Republike Hrvatske.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)